Byli jsme na derby lépe připraveni, řekl brankář Tatranu Habermann


Byli jsme na derby lépe připraveni, řekl brankář Tatranu Habermann
Házenkáři Tatranu Litovel předvedli v nedělním derby proti Olomouci jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Jedním z hrdinů byl brankář Petr Habermann, který posledních deset minut prvního poločasu ani jednou neinkasoval. Stejnou šňůru pak předvedl i v úvodu druhého dějství. "Tam se zápas rozhodoval," prohlásil zkušený litovelský brankář.

Zejména na konci prvního poločasu a na začátku druhého jste zavřel branku a soupeř nebyl schopný skórovat. Byl to od vás mimořádný výkon?
Byl to výkon celého mančaftu. Já na hřišti nejsem sám, je tam šest lidí přede mnou. Pokud to funguje dohromady, tak je z toho pak dobrý výkon a výsledek.

Obrázek
Foto: Deník/Lucie Schönová. Další fotografie z utkání zde.


Proti Olomouci všechno fungovalo tak, jak mělo? Předvedl tým nejlepší výkon v sezoně?
Řekl bych, že pod Lubošem (trenérem Lubomírem Krejčířem, pozn. red.) jdou ty výkony hodně nahoru. Naše výkony mají stoupající tendenci, takže jsme spokojeni. Ale body z Jičína a Zlína jsme bohužel získat nedokázali.

Vyhecovali jste se na soupeře, protože šlo o prestižní derby?
Je to derby, to ano, ale oba mančafty se navzájem znají, takže to je o štěstí a o tom, kdo se více koncentruje. Řekl bych, že my jsme byli na zápas připraveni lépe jak po fyzické, tak po psychické stránce. Řekl bych, že rozdíl byl v obraně. My jsme ji měli kompaktní, soupeř naopak bránil jeden na jednoho a v tom byl podle mě velký rozdíl.

Jak se vám líbila atmosféra? V Litovli chodí stabilně hodně diváků, ale vypadalo to, že na derby přišlo víc než obvykle.
Bylo to derby, Litovel a Olomouc jsou blízko od sebe, takže se dalo očekávat, že bude plná hala.

Jak se vám hrálo v takové atmosféře? Neměl jste problém s koncentrací?
Podívejte se na můj věk, já už jsem na to zvyklý (směje se). Mně taková atmosféra už problémy nedělá.

Autoři: Miroslav Mazal, Jiří Fišara
19.3.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1395x

Facebook

Partneři: