1. liga mužů: TJ Bystřice p.Host. - Tatran Litovel 21:21 (11:12)


1. liga mužů: TJ Bystřice p.Host. - Tatran Litovel 21:21 (11:12)
Podruhé v sezoně dokázali házenkáři Tatranu Litovel bodovat na venkovní palubovce. Hanáci přivezli cennou remízu z Bystřice pod Hostýnem, která je v prvoligové tabulce na druhém místě. Litovel dokázala v zápase, který byl jako na houpačce, uhrát s favoritem nerozhodný výsledek 21:21, o který se v posledních vteřinách gólem ze sedmimetrového hodu postaral střelecký tahoun mužstva David Barabáš.

Tým Litovle byl o víkendu téměř kompletní. Kromě trenéra Lubomíra Krejčíře, který měl povinnosti u reprezentace, chyběl pouze zraněný Tomáš Macek. Na horkou půdu druhého týmu tabulky tak hráči Tatranu jeli sebevědomě pro body. "Kluci byli odhodlaní se v Bystřici poprat o vítězství," potvrdil litovelský trenér Květoslav Kuba. "Po zápase na nich bylo vidět určité zklamání, protože chtěli vyhrát."

Důležitost zisku bodu však litovelští házenkáři možná docení později. Na palubovce Bystřice pod Hostýnem totiž v letošní sezoně dokázal bodovat pouze suverén ze Zlína. První půle skončila těsným vítězstvím Litovle v poměru 12:11. Ve druhé části hry se však začaly dít věci.

Hosté si dokázali vypracovat až čtyřgólové vedení. Důležitým momentem byl však třetí dvouminutový trest pro Matěje Konšela, z čehož rezultovalo jeho vyloučení. "Tím jsme přišli o údernou spojku a začali jsme se bát o výsledek," konstatoval trenér Kuba.

Jeho svěřenci se rázem začali střelecky trápit, čehož domácí využili a otočili skóre ve svůj prospěch. Litovel se však nevzdala ani za situace, kdy prohrávala o tři branky, a dokázala ještě vyrovnat. Poslední gól vstřelil čtyři vteřiny před koncem ze sedmičky Barabáš, který v zápase dokázal proměnit všechny čtyři pokusy ze sedmimetrové hranice a celkově nastřílel téměř polovinu litovelských branek.

"Remíza je pro nás úspěch. Bystřice pod Hostýnem není na druhém místě tabulky jen tak. Hráči podali bojovný disciplinovaný výkon a ke konci skvěle zachytal i brankář Habermann," hodnotil litovelský kouč Kuba.

Tatran má před téměř třítýdenní pauzou na kontě deset bodů a v tabulce figuruje na desátém místě. Stále však není jasné, kolik týmů bude vlastně z první ligy sestupovat. "Popravdě bychom teď raději hráli, ale věříme, že se během přestávky dá zdravotně do pořádku i Macek a budeme už zcela kompletní," říká trenér Kuba.

Jeho svěřence čeká další prvoligový zápas v sobotu 13. dubna doma s Novým Veselím.

"Máme teď těžké soupeře, doma nás čeká Nové Veselí nebo Strakonice, kteří se prezentují rychlou, dynamickou házenou. Zápas na půdě Karviné B, která je namočená do bojů o záchranu, taky nebude snadný," uvědomuje si trenér Kuba.

Sestavy a branky:
TJ Bystřice p. H.: Janků, Bobál - Juránek, Petrovčín 1, J. Tiller 2, Valach, Doležal, Hradil 1, R. Tiller, Jaroš, Dobeš 9/1, Žůrek 3, Zbránek 3/1, Salvet 2. Hrající trenér: Martin Žůrek.

Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Mička, Kuchař, Barabáš 10/4, Číhal 1, Nedoma, Hanák, Martinásek 7, Podhráský, Šuba, Šmíd, Konšel 2, Havlíček 1. Trenér: Květoslav Kuba.

Rozhodčí: Horsák - Videcký
Sedmičky: 2 - 4
Vyloučení: 2 - 3
ČK: Konšel (Litovel)
Diváků: 132
28.3.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1295x

Facebook

Partneři: