1. liga mužů: HCB Karviná B - Tatran Litovel 21:21 (10:9)


1. liga mužů: HCB Karviná B - Tatran Litovel 21:21 (10:9)
Cennou remízu přivezli házenkáři Litovle z Karviné. Díky tomu tým Tatranu udržel v tabulce na svého karvinského soupeře dvoubodový odstup a s jeho záchranou v první lize to stále vypadá lépe a lépe.

"Podle průběhu můžeme být s remízou spokojeni. Na druhou stranu jsme tam ale jeli s touhou vyhrát. Jsme rádi, že mezi námi a Karvinou zůstal dvoubodový rozdíl," prohlásil litovelský trenér Květoslav Kuba.

Domácí vstoupili do utkání lépe a ujali se vedení 3:0. Litovelští házenkáři však brzo vyrovnali. Béčko Karviné pak ale bylo stále o krok vepředu. "V prvním poločase jsme museli stále dotahovat mírné vedení soupeře," popisoval kouč Tatranu Kuba.

První dějství nakonec karvinská rezerva ovládla těsně 10:9 a v šatně litovelského týmu bylo během poločasové přestávky pořádně rušno. "Měli jsme takový pohovor na téma, že jsme do Karviné nepřijeli na výlet, ale pro vítězství," pousmál se trenér Kuba.

Slova ze strany trenérů k hráčům padla na úrodnou půdu a Litovel se ve druhém poločase rázem dostala do vedení. "Úplně se to obrátilo. Celý druhý poločas jsme vedli, ale bohužel se nám nepodařilo odskočit na větší než dvougólový rozdíl," litoval kouč Tatranu.

Béčko Karviné se udrželo v kontaktu a v závěru zápasu vyrovnalo. Utkání tak skončilo remízou 21:21. "Neproměnili jsme spoustu vyložených šancí a taky dva sedmimetrové hody. Udělali jsme hodně technických chyb. Na druhou stranu musím pochválit výkon obrany, který ta pochybení dokázal vynahradit," konstatoval trenér Kuba.

Litovel zůstává v prvoligové tabulce na devátém místě a na osmé Louny už ztrácí jediný bod. A právě tohoto soupeře Hanáci přivítají v sobotu na domácí palubovce.

"Tento zápas bychom potřebovali zvládnout, stejně jako následující utkání na palubovce posledního Ústí nad Labem," dodal na závěr litovelský trenér Kuba.

Sestavy a branky:
HCB Karviná B: Tabara, Pala - Zbořil, Dudek 4/2, Pindej 1, Jiří Užek 1, Lukács, Paululík, Michalisko 2, Vengřín 1, Jan Užek 3, Csöllei 3, Krahulec 4, Gelnar 2

Tatran Litovel: Habermann, Drkula - Mička, Kuchař, Barabáš 4/2, Číhal 2, Nedoma, Hanák, Martinásek 6, Albrecht 1, Gottfried, Šmíd 6/1, Havlíček 1, Macek 1

Rozhodčí: Smékal J. - Steiger
Sedmičky: 2/2 - 3/5
Vyloučení: 2 - 3
Diváků: 70
25.4.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1126x

Facebook

Partneři: