Starší mini - turnaj v Olomouci 28.4.


Starší mini - turnaj v Olomouci 28.4.
V neděli 28.4.2013 se naše družstvo starších mini zúčastnilo turnaje pořádaného družstvem STM Olomouc. Našimi soupeři byli, kromě domácího mužstva, kluci z Horky nad Moravou a smíšené družstvo SK Žeravic.

První zápas jsme sehráli s týmem Horky nad Moravou. Tento zápas jsme s přehledem vyhráli a celé družstvo podalo super výkon. Základem našeho úspěchu byla výborná obrana a za ní skvěle chytající Klárka Habermannová. Jak se poté ukázalo, právě tento fakt byl důvodem, proč jsme na turnaji zvítězili.
Ovšem druhý soupeř byl pro nás tvrdým oříškem. Družstvo Žeravic nás o týden dříve na domácí půdě těsně porazilo a my jim tedy měli co vracet. Utkání bylo po celou dobu velice vyrovnané, ke konci se ale štěstí přiklonilo na naši stranu a cenné dva body jsme dokázali získat. Obrovský kus práce odvedla zase naše obrana. Kdykoliv se soupeř s míčem jen přiblížil, dostal co proto a další pokus probít se na naše brankoviště si rozmyslel. V útoku jsme měli minimum technických chyb, přihrávky byly víceméně přesné a bylo k vidění i několik pěkných akcí. Je potřeba pochválit Radka Dubového , ale i Honzu Kubáčka za pěkné sbíhání z prostoru křídla po brankovišti. Střelbou z dálky se pak prosadil náš specialista na obranu - Ondra Stejskal.
Ve třetím utkání nás čekalo družstvo domácích. S tím jsme do té doby, v rámci jiných turnajů, sehráli dvě utkání a obě prohrály. Olomouc má ve svém družstvu velmi šikovné hráče, kteří mají skvěle zvládnutou herní techniku a tak u nich můžeme občas i vidět základy herních kombinací. Kluci z Olomouce nám nedali nic zadarmo, tak jako my měli tvrdou obranu, na kterou ale našla recept Natálka Kuxová a ukázala klukům, jak se hraje házená. Podobně jako Natálka, procházel přes olomouckou obranu i Jirka Svoboda, jeho zakončení bylo ale nepřesné a tak si v zápase připsal pouze jednu branku. Zápas byl do poslední chvíle napínavý, ale my své vítězství uhájili a po zásluze tak obsadili první příčku.
Důležité je, že si zahráli všichni zúčastnění hráči a pokaždé do toho na hřišti dali vše. Bojovali o každý míč, radovali se z každé vstřelené branky a ukázali, že jsou jeden kolektiv. O to víc mám z prvního místa radost.

Sestava a branky: Habermannová Klára, Kuxová Natálie (24), Svoboda Mirek (1), Ryzí Daniel, Kubáček Jan (1), Čučka Jiří, Svoboda Jiří (2), Stejskal Ondřej (3), Dubový Radek (2), Jaroš Marek

Závěrem bych chtěla jen podotknout, že jsem byla spokojena s předvedeným výkonem, ale přeci jenom mi něco chybělo. A to větší střelecké nasazení od některých hráčů. Snad ten strach vystřelit časem překonají a nebudou veškerou střeleckou činnost přenechávat na Natálce.
A úplně nakonec chci poděkovat všem zúčastněným rodičům za povzbuzování.
Petra Vašíčková
9.5.2013 | Lenka Filipová | Přečteno: 1156x

Facebook