Český pohár: Tatran Litovel - Cement Hranice 24:26 (11:10)


Český pohár: Tatran Litovel - Cement Hranice 24:26 (11:10)
Drama, ze kterého nakonec vyšel přece jen vítězně favorit. V házenkářském poháru Litovel, vedoucí celek první ligy, pořádně potrápila lídra extraligy a obhájce pohárové trofeje z Hranic. Ty však postup do čtvrtfinále po výhře 26:24 přece jen uhájily.

"Věděli jsme, že to tady nebude vůbec lehké. Nakonec před dvěma lety jsme se o tom přesvědčili," připomněl trenér Hranic Libor Hrabal dramatickou bitvu, kterou nerozhodla ani dvě prodloužení.

Oproti předchozímu měření sil ale byly Hranice mnohem větším favoritem. Přesto prohrály první poločas 11:10. "První poločas jsme hráli bez emocí a bez nasazení. Také se projevilo, že kvůli zranění nám chyběli Stržínek s Konšelem. A k tomu ještě Galus dostal brzy podle mě nesmyslnou červenou kartu, takže jsme neměli takové levé křídlo, jaké bychom si představovali," upozornil hranický kouč na ztrátu dalšího důležitého hráče po patnácti minutách.

Obrázek
Jaroslav Zemánek, litovelský odchovanec, který po dlouhém zahraničním angažmá vrátil do nejvyšší české soutěže v celku Hranic, zatížil konto Litovle 6 brankami.
Foto: Pavel Štěpánek.


Po přestávkové bouři v kabině hosté přece jenom zabrali. Po šesti minutách druhé půle už vedli 16:13.

Litovel se pak dvakrát dotáhla na rozdíl jediného gólu. Další příležitosti, ani ty největší včetně trháků nebo sedmiček, však nebyli domácí hráči schopni proměnit.

"Ve druhém poločase znovu bohužel přišla naše hluchá místa. Kdybychom tam byli přesnější, tak bychom možná měli i na víc než jen na to, potrápit favorita," litoval domácí trenér Květoslav Kuba.

Jeho svěřenci nakonec přece jenom dokázali srovnat krok. Zaplněná litovelská hala bouřila, když pět minut před koncem Jakub Schmalz vyrovnal na 22:22.

Obrázek
Nejvíce branek za domácí Tatran (5) dával Honza Šmíd. Foto: Pavel Štěpánek.
Více foto ve fotogalerii.



Stejná bouře následovala, když o několik desítek sekund později dostal dvouminutový trest Kuchař. Následná přesilovka pak rozhodla. Hranice odskočily na 25:22 a náskok už si pohlídala. "Rozhodla zkušenost Hranic, ale naše kluky musím i tak pochválit. Dokázali si, že mohou hrát s každým," podotkl Kuba.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Habermann, Drkula, Kráčmar - Šmíd 5, Schmalz 4, Kuchař 4, Barabáš 2, Macek 2, Šuba 2, Dolák 2, Nedoma 3, Hanák, Havlíček. Trenér: Květoslav Kuba.

Cement Hranice: Fabián, Magrla, Kučerka - Zemánek 6, P. Magrla 4, Rachač 4, Čadra 4, Kobliha 3, Galus 2, T. Samiec 1, J. Samiec 1, Šíra 1, Tůma. Trenér: Libor Hrabal.

Rozhodčí: Novotný, Samek.
Vyloučení: 4:5.
ČK: 15. Galus (Hr.)
Diváků: 330
24.10.2013 | Jiří Fišara - Olomoucký deník | Přečteno: 1804x

Facebook