Muži po 11 letech opět vyhráli domácí turnaj O pohár města Litovle


Muži po 11 letech opět vyhráli domácí turnaj O pohár města Litovle
Domácí celek, který se připravuje na premiérovou sezónu v nejvyšší soutěži, se stal vítězem tradičního turnaje O pohár města Litovle, který se letos konal již po pětapadesáté. Stalo se tak teprve po šesté a po jedenáctiletém čekání, nejdelším v historii.

Do litovelské sportovní haly se sjely v sobotu 23. srpna nakonec 4 týmy - MHáK Martin (extraliga, SK), Tatran Stupava (1. liga, SK), TJ Bystřice pod Hostýnem (1. liga ČR) a domácí celek Tatranu Litovel. Hrálo se po celý den systémem každý s každým 2x 25 minut.


Obrázek
Křídelník Miroslav Nedoma opět předvedl dobrou střeleckou formu.
Foto: Pavel Štepánek. Více foto ve fotogalerii.


Čtvrté místo obsadil slovenský extraligový tým MHáK Martin. Nepodařilo se mu zvítězit ani v jednom utkání, souboji slovenských celků však podlehl o jediný gól Stupavě. Turnaj jim tak herně nevyšel oproti turnaji v Martinu minulý týden, kde obsadili 2. místo.

Tatran Stupava, druhý slovenský účastník turnaje, tentokrát z 1. ligy, překvapil v souboji s Martinem, který udolal 20:19. S českými celky však již nestačil a obsadil tak třetí místo.

Obhájce loňského titulu a přední prvoligový klub TJ Bystřice pod Hostýnem potvrdil svoje kvality i tentokrát. I s mírně omlazeným týmem předváděl výborné výkony. V prvním utkáním pořádně potrápil domácí celek, nad kterým v poločase vedl o 1 branku. Nakonec však prohrál, ale suverénně a vysokými rozdíly si poradil se slovenskými celky a zaslouženě obsadil druhé místo.
Vítězem turnaje se  tak stal domácí celek Tatranu Litovel. Zvítězil ve všech 3 utkáních, nejvíce se natrápil hned v prvním utkání proti Bystřici, kdy hráči jakoby ještě spali. Po sérii 5 druhým míst v minulých letech a celkově po 11 letech se tak naši hráči stali po šesté vítězem domácího turnaje, jednoho z nejstarších na Moravě a držiteli putovního křišťálového poháru.

Obrázek
Domácí celek s vítěznou trofejí.
Foto: Pavel Štepánek.  Více foto ve fotogalerii.


Nejlepším střelcem turnaje se stal s 19 brankami Jan Zbránek, ostrostřelec z Bystřice pod Hostýnem.

Nejlepším brankářem byl hodnocením trenérů a rozhodčích po zásluze oceněn domácí Michal Baránek. Ani po tříleté pauze nic nezapomněl ze svého umění a ukázal stoupající formu.

Nováček extraligy tak v přípravě zdolal soupeře ve všech 6 dosavadních utkáních. Nutno však říct, že trenéři zatím volili soupeře, které bychom měli papírově porážet. Cílem zatím bylo upevnit herní systémy a zapracovat nové hráče. Dobrou prověrkou bude středeční utkání v Hranicích. Ačkoliv přípravné období je velmi náročné, týmu se v přípravě vcelku vyhýbají větší zranění s výjimkou Davida Juříčka, který na turnaji nestartoval a šetřil drobnější svalové zranění, aby mohl být fit na start extraligové sezóny.

Vyhlášení výsledků turnaje a předání cen provedli představitelé Města Litovle, pan starosta Ing. Zdeněk Potužák a radní Ing. Miloslav Číhal. Letošní klání se konalo za podpory tradičních sponzorů Pivovaru Litovel, Malířství Hájíček, VoVo Voříšek, Klempířství Šnobl, Autoservis Opíchal a Potraviny Jašková.

Výsledky utkání:
Tatran Litovel - TJ Bystřice p.H. 25:19 (10:11)
Tatran Stupava - MHáK Martin 20:19 (8:10)
Tatran Litovel - Tatran Stupava 27:20 (15:9)
MHáK Martin - TJ Bystřice p.H. 25:36 (13:16)
TJ Bystřice p.H. - Tatran Stupava 38:18 (16:10)
Tatran Litovel - MHáK Martin 35:13 (17:4)


Tabulka turnaje:
1. Tatran Litovel 3 3 0 0 87:52 6
2. Bystřice p.H. 3 2 0 1 91:68 4
3. Tatran Stupava 3 1 0 2 58:82 2
4. MHáK Martin 3 0 0 3 57:91 0
24.8.2014 | Radovan Šimek | Přečteno: 2451x

Facebook