Příprava mladšího dorostu


Příprava mladšího dorostu
Příprava družstva ml. dorostu začala společně s družstvem st. dorostenců 4. srpna. Po prvních 3 trénincích následovalo herní soustředění v Litovli, zaměřené především na fyzickou kondici.

Družstvo ml. dorostu pak absolvovalo turnaj v Uničově, kde postupně porazilo Žeravice 19:17 a Uničov 29:18.

24.8. na turnaji st. dorostu v Litovli (Pento cup) hráči vytvořili společné družstvo se st. dorostem. Kluci se v zápasech proti starším hráčům neztratili. Nastříleli polovinu branek a nejlepším střelcem našeho mužstva byl ml. dorostenec David Číhal (15 branek).

Další tréninky byly zaměřeny na herní činnost (zejména v útočné fázi máme rezervy).

20. srpna se konal turnaj  ml. dorostu (Papcel cup). Z důvodu nepřihlášení družstev se odehrál pouze jeden zápas s Uničovem, který Litoveláci s přehledem vyhráli.

3. září jsme v přátelském zápase doma přivítali družstvo Prostějova. Zápasy odehrála družstva ml. i st. dorostu a obě s přehledem vyhrála.

7. září jsme se zúčastnili turnaje v Prostějově, kde jsme se postupně utkali s družstvy Brna, V. Bystřice a Prostějova. S Brnem jsme těsně prohráli 19:21. Další zápas družstvo ml. dorostu prohrálo s V. Bystřicí 17:24 a v posledním zápase jsme porazili Prostějov 34:15, takže jsme v celkovém pořadí zaujali 3. místo.

Největší problém vidím v počtu hráčů v obou mužstvech. Když zejména ml. dorost bude mít problém zaplnit soupisku na mistrovské zápasy. Podařilo se získat 2 hráče ze Šumperka (M. Šmíd, K. Příhoda), ale i tak bude soupiska dost omezena.

Ovšem pozitivum lze pozorovat v přístupu hráčů jak k tréninkům, tak i k přípravným zápasům. Věřím, že některé nedostatky nahradí bojovností. U většiny hráčů je také vidět výrazné zlepšení fyzické kondice.

První mistrovský zápas odehraje ml. dorost 20.9. v Ivančicích, tam se ukáže víc.
Z. Sléha - trenér ml. dorostu
15.9.2014 | Zdeněk Sléha | Přečteno: 1160x

Facebook