Extraliga mužů: Cement Hranice - Tatran Litovel 32:28 (16:17)


Extraliga mužů: Cement Hranice - Tatran Litovel 32:28 (16:17)
Týden po skončení katarského mistrovství světa se na scénu vrátila mužská extraliga a hned na úvod nabídla házenkářský souboj, který natěšené diváky zvedal ze sedadel. Nováčka soutěže Tatran Litovel padl na palubovce obhájce stříbrných medailí Cementu Hranice po dramatickém průběhu poměrem 28:32.

Hosté se na Hanou vracejí bez bodů, přesto mohou být spokojeni s výkonem, který je dobrým příslibem pro blížící se boje o udržení v extralize. "Pro nás to bylo vydařené utkání. I přes prohru jsem s dnešním zápasem poměrně spokojený a v tomto bychom chtěli pokračovat i v dalších zápasech," prohlásil litovelský trenér Lubomír Krejčíř.

První poločas patřil litovelským házenkářům. Hosté předváděli rychlé kombinační akce a v 19. minutě se poprvé ujali vedení o dvě branky (10:8). Po trefě nejzkušenějšího hráče Tatranu Davida Juříčka vedli hosté už 12:9 a bylo zaděláno na obrovské překvapení.

Domácí favorit ale ve své hale nemůže ztrácet body a s výsledkem se snažil v závěru první půle ještě něco udělat. Cementáři vystupňovali tlak a dotáhli se na rozdíl jediné branky. Přesto první dějství vyhrála Litovel 17:16. "Vypořádali jsme se s absencí Matěje Konšela, kterého nahradil Jakub Schmalz. V prvním poločase byla hra dle mých představ," konstatoval hostující kouč Krejčíř.

Obrázek
Jakub Schmalz střílel jako zamlada. S 9 brankami byl nejlepším střelcem utkání.
Více foto ve fotogalerii. Foto: Pavel Štěpánek


Ve druhém poločase hosté drželi remízu, či jednogólové vedení až do stavu 21:20, pak přišel litovelský střelecký výpadek, který se nakonec ukázal jako rozhodující. Tatran dobrých deset minut nedal gól a Hranice otočily stav na 24:21.

"Ve druhém poločase jsme nedokázali zareagovat na změnu systému domácího celku," přiznal trenér Tatranu Krejčíř. Domácí tým se pak začal pravidelně střelecky prosazovat především zásluhou Miroslava Rachače, přesto Tatranu ještě svitla jiskřička naděje, když Marek Šuba technicky snížil na 28:26. Pak si ale na brankovišti udělal prostor domácí Zemánek a do závěrečné pětiminutovky šli domácí s náskokem 30:26.

Atraktivní souboj nakonec skončil právě rozdílem čtyř branek. Hranice nováčka z Litovle porazily podruhé v sezoně. "V prvním poločase se nám nedařilo podle představ. Poté se ale naše hra výrazně zlepšila a dokráčeli jsme si pro důležité vítězství, což nás samozřejmě těší," pochvaloval si hranický trenér Libor Hrabal.

V příštím extraligovém kole se Litovel představí na domácí palubovce. V sobotu od 17 hodin přivítá Lovosice, tedy tým, který na podzim dokázala na jeho půdě překvapivě porazit.

Sestavy a branky:
Cement Hranice: Kučerka, K. Magrla, Mikulenčák - P. Magrla 6/5, Rachač 7, Zemánek 7, Čadra 3, Kobliha, Baštan, Gřes 4, Hastík 1, Mičkal 1, Samiec, Třeštík 3. Trenér: Libor Hrabal.

Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Schlmalz 9, Barabáš 2, Číhal 2, Nedoma, Hanák, Zima, Šuba 2, Šmíd, Havlíček 1, Juříček 3, Mičola 3, Dolák 6. Trenér: Lubomír Krejčíř.

Rozhodčí: Bubeníček - Kosmák
Sedmimetrové hody: 6/5 - 1/0
Vyloučení: 2 - 8
Diváci: 310
10.2.2015 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1372x

Facebook