Extraliga mužů: SKP Frýdek-Místek - Tatran Litovel 34:22 (15:10)


Extraliga mužů: SKP Frýdek-Místek - Tatran Litovel 34:22 (15:10)
Podruhé za sebou prohráli litovelští házenkáři dvouciferným rozdílem ve skóre. Na palubovce Frýdku-Místku kraloval domácí favorit, který zápas 19. kola extraligy vyhrál poměrem 34:22.

Do sestavy Hanáků se po zranění vrátil kanonýr Matěj Konšel, který od úvodních chvil hýřil aktivitou a obstaral první dvě litovelské trefy. Pak však začal úřadovat Frýdek, který šel v 7. minutě poprvé do dvougólového vedení, které postupně narůstalo. V polovině úvodního dějství se Litovel se začala v útoku trápit a po gólu Petrovského svítilo na ukazateli skóre 10:4.

Vedení domácích se vyšplhalo až na osm branek, závěr prvního poločasu však patřil Tatranu, který díky dvěma trefám Konšela a přesnému zásahu Jiřího Mičoly snížil na poločasový stav 15:10.

Obrázek
Matěj Konšel ukázal svoje kvality i po pauze způsobené zraněním šlachy na prstu levé ruky.
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Konec poločasu vyšel Litovli výborně, přesto si Hanáci do šatny nesli pětigólové manko a jejich pocity byly rozpačité. "My jsme si do Frýdku přijeli spravit sebevědomí po nevydařeném utkání s Lovosicemi a podařilo se to jen částečně, protože nám nadále některé složky hry nefungovaly," přiznal litovelský trenér Lubomír Krejčíř.

Vstup do druhé půle měli navíc jednoznačně lepší domácí, kteří se znovu ujali sedmigólového vedení, jež pak dokázali postupně navýšit na dvouciferný náskok. Frýdek zvítězil 34:22 a poskočil na osmou příčku zaručující play-off.

"Jsme spokojeni s výsledkem a z celkového pohledu i s předvedenou hrou, i když jsme měli chvílemi výpadky, hlavně v obraně," konstatoval domácí trenér Aleš Chrastina. To Litovel už ladí formu na boje o záchranu v extralize.

"Byl to pro nás dnes malinko krok dopředu, protože se vracíme v některých součinnostech tam, kde jsme byli před utkáním s Lovosicemi. Na druhé straně Frýdek předvedl výborné utkání, pro nás je to čestná porážka a další důkaz, že máme co zlepšovat," dodal litovelský trenér Lubomír Krejčíř.

V sobotním domácím duelu s Přerovem si Litovel bude brousit zuby na čtvrtou extraligovou výhru sezony.

Rozhodčí: Hanák - Pavlíček
Sedmimetrové hody: 5/5 - 1/1
Vyloučení: 2:5
Diváci: 483

Sestavy a branky:
SKP Frýdek-Místek: Pyško, Marenčák - Bosák, Klaban 5, Meca 2, Mynář 3, Petrovský 9/3, Hečko 2, Petřík 5, Vacula 1, Kichner 2, Strack 2, Rajnoha 2, Krahulík 1. Trenér: Aleš Chrastina.
Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Schmalz, Kuchař, Barabáš 3, Číhal 1, Nedoma 1, Šuba, Šmíd, Konšel 8/1, Havlíček 1, Juříček 4, Mičola 1, Dolák 3. Trenér: Lubomír Krejčíř.
24.2.2015 | admin | Přečteno: 1132x

Facebook

Partneři: