Extraliga mužů: Sokol Přerov - Tatran Litovel 18:36 (10:17)


Extraliga mužů: Sokol Přerov - Tatran Litovel 18:36 (10:17)
Házenkáři Tatranu Litovel si coby nováček vybojovali záchranu v extralize. Ani ve třetím zápase play-out nedošlo na žádné drama, favorit v sobotu odpoledne zvítězil v Přerově 36:18 a záchranářskou sérii ovládl poměrem 3:0 na zápasy.

Úvodní zápas Tatran zvládl hravě 41:19, ve druhém domácím utkání však litovelští hráči nepředvedli maximum a zvítězili jen 32:26. Třetí zápas v Přerově však litovelským házenkářům znovu vyšel dle očekávání.

"Jsme spokojení, že jsme sérii zvládli na tři utkání. A že jsme dvě z nich odehráli tak, jak si představujeme," prohlásil trenér Lubomír Krejčíř. Jeho tým vyhrál první poločas 17:10 a ve druhém dějství si s přehledem udržoval náskok. Do střelecké listiny se zapsali všichni litovelští hráči, kteří v sobotu nastoupili. Tatran, který přijela podpořit i početná skupina litovelských příznivců, vyhrál o osmnáct branek.

Obrázek


"Po ne zcela vydařeném druhém zápase jsme si sáhli do svědomí. Změnili jsme systém obrany a poctivě jsme se připravovali. Hráči přistoupili k zápasu velmi zodpovědně od první do poslední minuty," hodnotil výkon svěřenců trenér Lubomír Krejčíř.

Přerov se v letošní sezoně zapsal do historie extraligy nelichotivým způsobem. Ani v jednom utkání nedokázal bodovat (průměrný rozdíl skóre přesně -15) a sestup se nedá hodnotit jinak než jako zcela zasloužený. Pro tým trenéra Richarda Bučka jde svým způsobem o vysvobození.

"Myslím si, že se znovu opakovaly naše celosezonní problémy. To znamená nedůrazný útok s hodně technickými chybami. Soupeř toho využil a tím tento zápas v podstatě rozhodl," řekl po posledním extraligovém utkání přerovský trenér.

Obrázek


Sestavy a branky:

Sokol HC Přerova: Kuba, Vitoslavský - Pernička 7, Buček 4, Janeček 2, Kosina 2, Ševčík 2, Punčochář, Lang, Jaroš, Šoustal, Valášek.

Tatran Litovel: Baránek, Prauzek - Schmalz 2, Barabáš 1, Číhal 4, Nedoma 8/3, Hanák 1, Šmíd 3, Konšel 2/1, Havlíček 1, Juříček 6/1, Mičola 4, Macek 1, Dolák 3. Trenér: Lubomír Krejčíř.

Rozhodčí: Horáček - Letev
Sedmimetrové hody:
3/1 - 6/6
Vyloučení: 3 (přímá ČK Šoustal) - 5
Diváků: 383
Konečný stav série: 0:3
16.5.2015 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1192x

Facebook