První místo mladších žáků na SMVB CUPu


První místo mladších žáků na SMVB CUPu
Ve dnech 29.-30.8.2015 se družstvo mladších žáků zúčastnilo turnaje SMVB CUP ve Velké Bystřici. Náš tým zde vybojoval první místo a odvezl si i dvě individuální ocenění. Adam Krejčí byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a Klára Habermannová získala titul nejlepší brankářky turnaje. Výborné umístění je ale zásluhou celého týmu, který předvedl na začátku sezony svoji sílu a pevně věřím, že v nadcházející sezoně budeme dělat klubu radost dalšími skvělými výsledky.

Turnaj se hrál systémem každý s každým, hrací doba byla 2x15 minut. Během celého turnaje jsme odehráli utkání proti Velké Bystřici, Frýdku-Místku, Ivančicím, Dukle Praha a Rožnovu pod Radhoštěm. Všechny tyto zápasy pro nás skončili vítězstvím a my se na závěr mohli radovat ze zlatých medailí.

První utkání jsme sehráli proti Bystřici. Na hráčích bylo vidět nervozitu a nesehranost. I přesto jsme ale nad domácím celkem měli převahu a mohli se radovat z prvního vítězství.
Utkání proti Ivančicím a Rožnovu pro nás byla těmi "lehčími", na hřišti se spravedlivě protočili všichni a dost prostoru dostali i noví hráči v týmu. Ti zde získali sebevědomí do dalších zápasů.
V zápase s Frýdkem-Místkem se ukázalo, jak moc důležitá byla kondiční příprava v předchozích dvou týdnech. Soupeř byl velice dobře silově vybaven, ale měl pouze hráče na střídání. Protihráče jsme vyloženě uběhali. Fungoval rychlý přechod z obrany do útoku a přes nepostavenou obranu jsme se dokázali lehce prosazovat.
Pro nás jistě nejzajímavější bylo střetnutí s Duklou Praha. K němu došlo v sobotu odpoledne. My měli za sebou již tři zápasy, zatímco Dukla pouze dva a své soupeře z Rožnova a Ivančic v nich doslova převálcovala. Což se dost projevilo na psychice našich dětí, která se svého soupeře bála již v šatně. Naštěstí uposlechli naše taktické příkazy, nechali se uklidnit a k utkání nastoupili odhodláni zvítězit. Po třech rychlých gólech Dukly to začínalo vypadat špatně, pak jsme ale dokázali dát první branku a začal zápas plný emocí. Po většinu utkání jsme byli týmem, který dotahoval, pak ale přišel zvrat a pět minut před koncem jsme již vedli. Svůj náskok jsme si pohlídali a s konečnou sirénou propukla obrovská radost. Nutno říct, že to bylo utkání na život a na smrt. Předváděla se tvrdá a rychlá házená, každá chyba byla potrestána gólem na druhé straně. K vidění bylo mnoho zajímavých situací, krásných akcí, ale i zákroků brankařů.

Celý tým předvedl skvělý bojovný výkon a velmi nás potěšili také výkony jednotlivců. A to nejen těch, co jsou oporami týmu, ale i těch, kteří se v minulé sezoně méně prosazovali.  Hlavně na nich jsme pozorovali velký házenkářský pokrok. Což je pro nás do budoucna velkým přínosem a věřím, že to naši hru ještě více zrychlí. Samozřejmě musím připomenout, že máme pořád co zlepšovat. Ale kluci a holky jsou super tým a je radost s nimi pracovat.  
Výsledky:
Litovel - Velká Bystřice   14:9
Litovel - Frýdek-Místek   14:12
Litovel - Ivančice   21:0
Litovel - Dukla Praha   17:13
Litovel - Rožnov pod Radhoštěm   18:4

Soupiska a góly:
Habermannová Klára, Uhlár Denis - Dubový Radek (13), Zemánek Jan (3), Liška Filip (2), Táborský Michal, Kuxová Natálie(14), Maitner David (7), Kubáček Jan, Spurný Marek (15), Vitoul Tomáš, Stejskal Ondřej (5), Krejčí Adam (20), Skopal Matyáš (1), Baciak Daniel (4)
31.8.2015 | Petra Vašíčková | Přečteno: 1177x

Facebook