(0)
Tatran Litovel - házená - Trenér Hudeček umí zvýšit hlas, kluky jsem varoval, říká Konšel

Trenér Hudeček umí zvýšit hlas, kluky jsem varoval, říká Konšel


Trenér Hudeček umí zvýšit hlas, kluky jsem varoval, říká Konšel
Obraně Králova Pole zatopil o víkendu devíti brankami, soupeř se však na házenkáře Matěje Konšela začal více soustředit. Nakonec byl tým Litovle po utkání s Brňany hodně rozmrzelý. Hanákům bojovný výkon nestačil, srazily je vlastní chyby.

Kanonýr extraligového celku z Olomoucka se však s mužstvem musí soustředit na nadcházející boje o záchranu.

Matěji, jaké máte dojmy z posledního domácího utkání s Brnem a remízy 28:28?
Totální nespokojenost. Tenhle zápas jsme měli jednoznačně vyhrát už z toho důvodu, že jsme začali podávat lepší výkony. A navíc Brno je na tom stejně jak my, ale my jsme měli výhodu domácího prostředí, fanoušci nás podporovali. Brno přijelo bez tří základních hráčů a my nejsme schopni takový tým porazit.

Obrázek


Kde je tedy problém?
Zase jsme prospali začátek. V posledních zápasech nevím, co s námi děje. Každý zápas začínáme za stavu 0:5 a podobně. Pak mákneme, stáhneme to, ale přijdou nepochopitelné zkraty a chyby jak u dorostenců. Vůbec nemáme herní pohodu, sebevědomí a ani štěstí nám nepřeje.

Je to pro vás velká nevýhoda, že jste si nezlepšili pozici před play-out?
Já osobně se na tabulku nedívám. Jestli se chceme udržet v extralize, tak je jedno, kde budeme začínat a podobně. Tým na extraligu máme a nemůžeme si vybírat a musíme kohokoliv porazit.

V jakém rozpoložení je litovelský tým před bojem o udržení?
Přijde mi, že s novým trenérem už jsou poslední zápasy takové přípravné období na boj o záchranu. Tým se začíná lehce překopávat v systému. Někteří hráči dostávají víc prostoru než dřív, jiní míň. Chystá se to na play-out, abychom se tam konečně zvedli jak týmově, tak individuálně a začalo to nějak vypadat.

Už do pátého utkání vás povede nový kouč Jaroslav Hudeček. Co přinesla změna trenéra?
Určitě přinesla impuls. Všichni hráči začínají u trenéra s čistým štítem. I styl tréninků se změnil. Je to zase jiný trenér, má jiné praktiky. Proto to vedení udělalo, kvůli impulsu. Ten přišel, ale trenér se vyměnil v době, kdy jsme hráli s Hranicemi, Duklou a Zubřím. Vítězství nemohly přijít hned a doufám, že se ten vyplatí.

Zvýšilo se nasazení a bojovnost hráčů?
Myslím, že ano. Přišel nový trenér a všichni si řekli: "Můžu se předvést, můžu zabojovat o místo." Morálka na tréninku je lepší i bojovnost. I v zápasech tam nasazení je. Ale chybělo štěstí a hlavně taktická vyspělost v posledních deseti minutách.

Taktická vyspělost znamená větší klid v závěru?
Je to o větším klidu. Možná nám chybí jeden zkušenější hráč, který by to zkušeně s chladnou hlavou ubrzdil. Měl hrát David Juříček, ale ještě není stoprocentně fit. Doufám, že bude hrát v play-out. Chtělo by to rozvahu, měnit tempo.
Vraťme se k trenéru Hudečkovi. Trénoval reprezentaci ČR i Karvinou v mistrovské sezoně. Je něčím specifický?
Znám ho z dřívějška z juniorské reprezentace. Každý trenér je specifický. Hodně komunikujeme, ptá se nás, jak bychom si to představovali nebo co bychom chtěli vyladit na nějakém signálu. To se mi libí.

Trenéra znáte, překvapil vás něčím nebo jste věděl, co přijde?
Věděl jsem, co čekat. Zatím se neprojevil naplno, pan Hudeček je proslulý tím, že umí zvýšit hlas. Jak to říct? Umí lehce vynervit (usmívá se). Možná bude nějaký řev, který on moc dobře umí a moc si dobře si to pamatuju. Spoluhráče už jsem varoval, že to určitě přijde.

Mění se také obranné systémy a kombinace? Jak dlouho trvá zapracování nové taktiky?
Je to strašně krátká doba. Nové věci se naučíme jen v základu. Nevím, jestli tady bude trenér i po sezoně, ale je potřeba na tom pracovat třeba celou letní přípravu, aby se tým sžil s novým systémem. Všechno nemůže fungovat hned a pro trenéra to musí být také těžké, přijít k týmu, který hraje úplně jiný systém. On musí pomalu a lehce dělat změny. Nejde to ze dne na den a mančaft si to musí zažít.

Před sebou máte poslední náročný duel základní části. Ve Frýdku ještě můžete zamíchat pořadím ve spodní části tabulky...
Ve Frýdku musíme odehrát co nejlepší utkání, abychom mohli pokračovat do play-out. Čeká nás předtím tři týdny pauza. Můžeme natrénovat a s čistou hlavou jít do zápasu. To pak musíme jednoznačně urvat.
25.3.2016 | Stanislav Heloňa - Olomoucký deník | Přečteno: 940x

Facebook