DOPLNĚNO: Litovelští žáci nestačili na soupeře ze Žeravic, miníkům se naopak dařilo


DOPLNĚNO: Litovelští žáci nestačili na soupeře ze Žeravic, miníkům se naopak dařilo
V sobotu 1. října dopoledne odehráli na venkovním hřišti na Sokolovně svá mistrovská utkání naši mladší a starší žáci. Obě družstva se utkala s týmem Žeravic a v obou případech skončil zápas jasným vítězstvím hostů.

Délka mistrovských zápasů mladších žáků je 2x20 minut, přičemž úvodních 10 minut je povinné hrát osobní obranu po celém hřišti. V letošním ročníku je litovelské družstvo mladších žáků tvořeno převážně hráči, kteří v této kategorii nastupují prvním rokem, což je v úvodu sezóny hodně znát a začátek sobotního utkání nenaznačoval výraznou změnu.  

"První poločas se nám vůbec nevydařil, rychlostně nestíháme soupeře a díváme se mu na záda. Když už získáme míč, tak zbrkle rozehráváme a hned jej ztrácíme. Spousta našich chyb vedla k rychlému a velkému náskoku soupeře. V druhém poločase jsme zkusili jinou obranu. Tato změna družstvu pomohla, hráči se psychicky zvedli a dokázali dát několik branek. Za výkon v druhém poločase můžeme hráče pochválit, ale stále je třeba zlepšovat útočnou hru. Děkujeme všem rodičům za podporu a přízeň," hodnotila zápas trenérka mladších žáků Lenka Filipová.
    
Obdobným výsledkem tentokrát dopadlo i utkání starších žáků. Především v prvním poločase se jim bez nemocného Adama Krejčího nedařilo v útočné činnosti a řadou chyb umožnili soupeři pravidelně skórovat z rychlých útoků. V druhém poločase se herní projev našeho družstva zlepšil, na výraznou korekci výsledku to však nestačilo.

"Úvod zápasu jsme doslova prospali. Soupeř chodil zadarmo do rychlých protiútoků a to díky našim zbrklým a nepřesným přihrávkám, navíc jsme kupili hodně technických chyb. V obraně chyběla spolupráce a na poločasovém stavu 4:20 to bylo jasně znát. Druhý poločas odehrál náš tým, tak jak ho známe. A to bojovný a plný odhodlání. Dokázali jsme se soupeřem držet krok a to i přes to, že měl jak ročníkovou, tak výškovou převahu. V této kategorii je bohužel citelně znát, když je soupeř o rok starší. Zlepšili jsme obrannou činnost a i spolupráce v útoku nám fungovala lépe. Oba brankáři předvedli pár důležitých zákroků a výsledek samotného druhého poločasu byl 10:10. Konečný stav utkání 14:30 mohl být daleko lepší, nebýt promarněného prvního poločasu," řekla k zápasu trenérka starších žáků Petra Vašíčková.

Liga Olomouckého kraje - Mladší žáci:

Tatran Litovel - SK Žeravice   7:20 (2:12)
Sestava a branky Litovle: Bartoň - Gallas 2, Pavlík 2/1, Vykydal 1, Skopal 1, Ryzí 1, Vašíček, Molnár, Vogl, Válek, Kalousek, Rosík, Spitzer

Liga Olomouckého kraje - Starší žáci:

Tatran Litovel - SK Žeravice   14:30 (4:20)
Sestava a branky Litovle: Vitoul, Uhlár - Dubový 7, Spurný 2, Svoboda 2, Stejskal 1, Liška 1, Coufal 1, Zemánek, Kršek, Baciak

Naopak v Žeravicích odehrálo svůj turnaj družstvo starší miniházené A. Soupeři našich hráčů byly celky Žeravic, Velké Bystřice, Cementu Hranice a DHK Zory Olomouc. Kvůli nemocem a omluvenkám odehrál tým Litovle turnaj jen s pěti hráči. Přesto mohl být trenér Martin Zifčák s výkonem svých svěřenců spokojen.

Obrázek
Foto: Martin Zifčák. Více foto fotogalerii.


"Svým pohybem a neustálou snahou získat míč, se nám dařilo soupeře přehrávat. Velice mne potěšilo s jakou jednoduchostí se kluci dostávali do šancí a dokázali je proměňovat. Pozitivní je také to, že dokážou ve hře přemýšlet, zvednout hlavu a přihrát lépe postavenému spoluhráči. Obrana byla jako vždy první poločas osobní a druhý zatažená. V bráně se prostřídali všichni, někomu se dařilo více, někomu méně, ale na všech byla vidět snaha," prohlásil po turnaji trenér miniházenkářů Litovle.  

Sestava Litovle: Najer, Kunert, Zifčák, Dvořák, Urban
3.10.2016 | Michal Baránek | Přečteno: 743x

Facebook

Partneři: