Hvězdy pro legendy - házenkářský maraton a exhibice jako žádná jiná


Hvězdy pro legendy - házenkářský maraton a exhibice jako žádná jiná
Ve středu 21. června vyvrcholí v Praze na Štvanici mimořádná akce pořádaná Českým svazem házené. V pondělí a v úterý se pokusí různorodé týmy sehrát utkání v délce symbolicky 42,195 hodin. Ve středu pak akce Hvězdy pro legendy pokračuje několika utkáními v házené s vrcholem v podobě 2 utkání hvězd světové ženské a mužské házené proti hvězdám českým.

Obrázek


A co vlastně název akce Hvězdy pro legendy znamená? Československá potažmo česká házená má své hvězdy a legendy. Přirozeným vývojem se z hvězd stávají legendy a to chceme letos oslavit. Proč právě letos?  Protože slavíme několik významných výročí úspěchů české házené. Vzpomeňme na mistryně světa z roku 1957 a mistry světa, kteří získali titul o deset let později. Navíc to bude 60 let od premiérového zisku PMEZ Duklou Praha. Rovněž oslavíme 45 let od největšího úspěchu naší házené na LOH v Mnichově.

Obrázek
V podobné sestavě hrála přátelské utkání Dukla i v Litovli v roce 1966.


A proto spolu uctíme házenou a házenkáře! Ve dnech 19. – 21.6. 2017 v Praze na Štvanici na centrálním kurtu. Pro házenkářský maraton je ještě dost volných míst, každé družstvo čeká utkání v délce jedné hodiny.  Přihlašovací formulář naleznete http://www.hvezdyprolegendy.cz/hazenkarsky-maraton/chci-prihlasit-sve-druzstvo/ nebo pište na maraton@hvezdyprolegendy.cz.

Vrcholem akce budu ve středu 21. června hned několik exhibičních utkání. Tím nejlákavějším bude jistě utkání hvězd světové mužské házené s celkem českých hvězd.

Obrázek Obrázek
Světové hvězdy Thierry Omeyer a Filip Jícha


V týmu světa nastoupí spolu s dalšímí hned 8 držitelů titulu nejlepší házenkář světa roku - Jackson Richardson (1995), Daniel Stephane (1998), Bertrand Gille (2002), Henning Fritz (2004), Thierry Omeyer (2008), Slawomir Szmal (2009), Filip Jícha (2010) a Daniel Narcisse (2012). Trenéry celku budou Francouz Claude Onesta a Islanďan Alfred Gíslason.

Obrázek Obrázek Obrázek
České hvězdy světových kvalit David Juříček a Jan Filip



Video pozvánka Davida Juříčka

Česko-slovenský celek budou tvořit neméně slavná jména mimo jiné  Petr Štochl, Martin Galia, Karel Nocar, Jan Filip, Vladimír Šuma, Martin Šetlík, Daniel Kubeš nebo David Juříček a trenéři Martin Lipták a Vladimír Haber.    

-  Kompletní informace o akci najdete na webu http://www.hvezdyprolegendy.cz.
-  Reportáž z tiskové konference: http://www.ceskatelevize.cz/sport/micove-sporty/hazena/355458-v-exhibici-hvezdy-pro-legendy-se-predstavi-svetova-hazenkarska-elita/
-  Článek ČSH k akci: http://svaz.chf.cz/content.aspx?contentid=24000
-  Facebooková stránka Česká házená: https://www.facebook.com/czechhandball/

Česká házená / Czech Handball v minulých dnech zveřejnila také nové propagační video:
4.6.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1768x