1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Bystřice p.H. 30:24 (13:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ Bystřice p.H. 30:24 (13:13)
Ve druhém zápase sezóny se muži poprvé představili domácímu publiku proti Bystřici pod Hostýnem a to na hráčích zanechalo jistou nervozitu, kterou dokázali ze sebe setřást až skvělým nástupem do druhého poločasu. Teprve po poločase se totiž zrodilo vítězství 30:24.

Celek Bystřice, který zahajoval soutěž dvěma zápasy na půdě soupeřů, přijel k zápasu překvapivě jen v 8 hráčích. "Bohužel zranění a rodinné důvody nedovolily nastoupit některým hráčům k zápasu a tudíž jsme přijeli pouze s jedním hráčem na střídání," komentoval stav svého týmu trenér Bystřice p. H. Martin Žůrek.

Tento fakt však na domácí tým s plnou lavičkou působil spíše negativně. "Bystřice přijela v oslabené sestavě jen s jedním hráčem na střídání. Věděli jsme již před utkáním, že vítězství je povinností. A právě toto nám celou první půli svazovalo ruce," sdělil svůj pocit domácí trenér Ivo Vávra.

Byla to tak dokonce Bystřice, která v prvním poločase po většinou měla na svém kontě navrch jeden až dva góly. Teprve až v závěrečných minutách před poločasem dokázali srovnat domácí Jirka Číhal a Honza Šmíd.
Obrázek
Jirka Číhal byl při svých 4 střeleckých pokusech stoprocentně úspěšný. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.

V dresu hostujícího týmu se poměrně vyrovnaně střelecky prosazovala hned čtveřice hráčů, když často nacházela hezkými a precizně zahranými kombinacemi díry v litovelské obraně. "První poločas jsme hráli velmi disciplinovaně, trpělivě a dohrávali jsme akce do vyložených šancí," chválil své hráče Žůrek.

Domácí trenér Vávra tak měl v poločase dosti zamračený výraz a v šatně měl svým svěřencům jistě co říct, protože do druhého poločasu Hanáci nastoupili jako vyměnění. "O přestávce jsme si v šatně vyjasnili priority a prvních 10 minut druhé půle jsme vyhráli 10:1. Toto byl rozhodující krok k výhře. Poté se již utkání dohrávalo v poklidném tempu.  Výborný výkon podal opět Honza Juráš v brance," zmínil přelomový moment v utkání.

Naopak trenér hostů Martin Žůrek přiznal, že v tak úzké sestavě se domácím dalo vzdorovat těžko, ačkoliv hlavně bratři Tillerové dokázali domácí obranu trápit dále: "Bohužel v úvodu druhé půle jsme neproměnili některé vyložené šance, soupeř využil našich chyb k rychlým útokům a odskočil nám na 5-7 branek. Toto manko už jsme nedokázali s takhle úzkým kádrem zkorigovat. Pochvalu zaslouží Tomáš Janků, který vychytal spoustu gólových situací, ale samozřejmě za nasazení, a hlavně bojovnost zaslouží pochvalu celý tým."
Obrázek
Domácí defenzívu nejvíce potrápili bratři Tillerové, na snímku Radovan. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.
  
Tatran si tak připsal na své konto druhou výhru a díky lepšímu skóre se dokonce usadil na první příčce. "Náš výkon nebyl ještě zcela ideální, ale důležité body jsou doma. Musíme stále pracovat, abychom se posouvali dopředu. Nicméně, kluci zaslouží pochvalu, je radost s nimi pracovat. A nesmím zapomenout na výborné domácí publikum. Palec nahoru," zmínil trenér Vávra, co tým čeká a pochválil také domácí příznivce.

V příštím kole se Litovel představí na půdě také dosud neporaženého Náchoda, utkání startuje v sobotu 23. září v 16 hodin.

Sestava a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Habermann - Macek 6, Šmíd 5/2, Číhal 4, Šuba 4, Borys 3, Barabáš 2, Kuchař 2, Piwko 2, Hanák 1, Schmalz 1, Hrbček, Štencl.
HK Bystřice p.H.: Janků - Tiller J. 10/2, Tiller R. 6, Hradil 4, Gabriž 3, Hubík 1, Vičan, Salvet.  

Rozhodčí: Baader - Novotný J.
Žluté karty: 4 - 2
Vyloučení: 4 - 5
Sedmičky: 4/2 - 4/2
Diváků: 178

Souhrn 2. kola 1. ligy mužů přináší server HázetNásBaví.cz.
21.9.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1197x