1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Vršovice 31:19 (16:11)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Vršovice 31:19 (16:11)
V předposledním domácím utkání letošní sezóny náš tým s chutí odehrál a vyhrál utkání proti Sokolu Vršovice. Pražský tým jsme porazili o 12 branek a to dostala prostor i křídla z juniorky. Jistým způsobem tak kráčím za 2. místem v prvoligové tabulce.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "I přesto, že jsme měli utkání pod kontrolou, nejsem spokojený s některými úseky hry, na druhé straně vzhledem k absencím některých obvyklých produktivných hráčů a vzhledem k objemu tréninků byl výkon dobrý. A to díky tomu, že hráči udrželi celých 60 minut herní disciplínu. Dobře bránili, výborně zachytali oba brankáři, měli jsme solidní koncovku. A  tak mohli být na hřišti postupně všichni hráči, kteří byli nominovaní k utkání a to včetně toho, že se prosadili střelecky. Jednoduše úkol splněn. Dnes hrál na střední spojce hodně Dominik Tkadleček, což je pro nás náhradní řešení, neboť Kawukok a Šmíd nemohli hrát a Luděk Piwko měl toho dost z dopoledního utkání za Hranice v Extralize. On má samozřejmě jiný styl rozehrávání, tím se dostávání trochu do jiných šancí, než po zbytek sezóny, na druhou stranu jeho rychlost a dynamika na soupeře typu Vršovice platí, takže v pořádku. Výborně hráli i mladíci, Štencl byl výborný v obraně a také Pavel Coufal, ten se dokázal prosadit i v útoku. Příští týden nás čekají doma poslední Hustopeče a sezonu zakončíme v Bystřici pod Hostýnem. Obě utkání chceme vyhrát, rovnice je jasná - chceme být druzí v tabulce. Těžší bude utkání v Bystřici, snad nám do výkonu nezasáhnou další absence, ale i dnes jsem na hráčích viděl, že utkání odehráli i přes již dlouhou sezónu s chutí a to je dobré i do těch posledních utkání."

Jan Pavlovský, trenér Sokolu Vršovice: "Nám se dnešní utkání nepovedlo, dokážeme hrát líp. Přejeli jsme v celkem úzké sestavě kvůli zraněním a souběžného utkání našeho B týmu, ale i tak jsme měli odehrát lepší utkání. Trestuhodně jsme neproměňovali vybudované šance a nepomohl nám brankář, ale to bylo způsobeno otřesem po zásahu do hlavy. Výsledek moc neodpovídá výkonům obou týmů v sezóně. Zdá se mi, že v druhém poločase jsme to už trochu vzdali a nešli jsme do toho s vůlí utkání vyhrát a z toho pramenili naše zahozené šance. Dobře hrál Martin Přibyl na levé spojce i v obraně i Lukáš Pína na střední spojce. Sice jsme dostali 31 branek, ale přesto si myslím, že nám obrana od nějaké 20. minuty docela fungovala. Držíme 7. místo, v minulém kole jsme se definitivně vzdálili ze sestupového pásma. V sezóně jsme pozráceli několik bodů, se kterými jsme počítali, takže nejsme úplně spokojeni, chtěli jsme být o několik pozic výš. Ale skoro celé jaro hrajeme bez obou tradičních středních spojek a to je zná."                

Obrázek
Pavel Mrnuštík se 4 zásahy zapsal do střelecké listiny utkání. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Již o tomto víkendu hrají muži v první lize naposledy doma a to v sobotu 30. dubna proti Legatě Hustopeče. Sezónu zakončí utkání v neděli 8. května v Bystřici pod Hostýnem. Náš tým však bude v obou utkáních na dálku odrážet útok třetího Zlínem, který na nás ztrácí jediný bod. První místo si již zřejmě pohlídají Strakonice.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč - Mrnuštík 4, Tkadleček 4, Vincour 4, Pindej 4, Barabáš 3, Prošvic 3, Piwko 3, Coufal 2, Pohlmann 2, Dořičák 2, Jindra, Havlíček, Štencl, Navrátil, Dolák.
Sokol Vršovice A: Chudý - Přibyl 4, Kotrč 3, Konečný 3, Sauer 3, Chytil 2, Klečánek 2, Hradecký 1, Matějašek 1, Švejda, Pína.

Rozhodčí: Horsák - Švidernoch
Sedmičky: 0 - 0
Žluté karty: 2 - 2
Vyloučení: 2 - 4
Červené karty: 0 - 0
Diváků: 152
27.4.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 454x