Souhrn víkendu – tentokrát bodovali jen mladší žáci


Souhrn víkendu – tentokrát bodovali jen mladší žáci
Uplynulý herní víkend nebyl výsledkově vůbec podařený z pohledu litovelských házenkářů. Jediní, kdo bral všechny body za výhru byli mladší žáci. Ostatní týmy svá utkání prohrála a mladší dorost musel své utkání z důvodů zranění hráčů odložit na pozdější termín.

Mladší miniházená: Turnaj v Litovli
O tomto víkendu hráli svůj turnaj i naši nejmenší házenkáři. Na domácí palubovce se utkali s týmy DHK Zora Olomouc, TJ Senice n.H. a Sokola Osek nad Bečvou. Do hry se zapojili úplně všichni, i ti kteří s házenou teprve začínají. Všichni byli moc šikovní, ale i přesto s nimi trenéři neustále pracují, aby se neustále zlepšovali a jejich hra byla lepší a lepší. Moc děkujeme rodičům za jejich podporu a fandění.

Obrázek
Střílející Ondra Vespálec. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Starší miniházená: Turnaj v Prostějově
Svůj turnaj v Prostějově měli odehrát také starší miniházenkáři, ale z důvodu obsazenosti haly v Prostějově se bohužel turnaj nekonal.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel - Sokol Osek nad Bečvou 31:1 (18:1)
Mladší žáci měli na programu utkání se soupeřem, který s házenou začíná. Trenéři tak rozložili časový prostor na hřišti rovnoměrně mezi všechny hráče. Podobně se podařilo rozložit také vstřelené branky - alespoň jeden zásah si připsali všichni hráči našich mladších žáků. Své úkoly si všichni splnili také v obranné činnosti a utkání tak splnilo naplno svůj účel, celý tým si zaslouží pochvalu.
V následujícím kole tým mladších žáků jede na utkání s Centrem Haná do Kostelce na Hané. Centrum Haná je pouze o 2 body na 3. místě

Sestava a branky: Hlavinka 1, Zajíček 1 - Pospíšil D. 6, Elgner 6, Pospíšil M. 5, Kvapil 4, Látal 2, Sedlář 2, Čižmár 1, Kučerová 1, Lachnit 1, Sigmund 1.

Obrázek
David Sedlář v akci. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - Sokol Centrum Haná 22:38 (10:21)
V sobotu 12.11. odehráli starší žáci Tatranu další utkání Ligy Olomouckého kraje. Tentokráte na domácím hřišti přivítali vedoucí tým soutěže TJ Sokol Centrum Haná, již jistého účastníka žákovské ligy. Začátek zápasu začal ve vysokém tempu a do 5. minuty byl stav vyrovnaný. Poté však na domácí padla nervozita, začali dělat spoustu technických chyb a ztráty míčů soupeř bez milosti trestal. V útoku se vytratila lehkost a jednoduchost, na každý gól se kluci strašně natrápili a v obraně chyběla důslednost. Na jeden domácí gól soupeř odpověděl dvěma brankami. Nic nepomohly ani time outy, kdy se trenéři snažili kluky povzbudit a zkoncentrovat. Šňůrou pěti branek navýšili soupeři poločasové vedení o jedenáct branek. Bohužel vstup do druhého poločasu kopíroval konec toho prvního. Po třech čtvrtinách zápasu byl na výsledkové tabuli hrozivý rozdíl devatenácti branek. Během posledního time outu si tým řekl, že už nemá co ztratit. Trochu se uklidnili a začali hrát jednodušeji a přesněji. Výsledek se podařilo kosmeticky upravit, ale konečný stav 22:38 je varováním do dalších zápasů. V dalším kole čeká Litovel opět těžký soupeř ve Velké Bystřici a o týden později na domácím hřišti kvalifikační turnaj žákovské ligy. Tak snad se podaří zlepšit jak individuální výkony tak i souhru týmu.

Sestava a branky: Dostál, Látal - Spáčil 4/1, Tichý 4, Číhal 4, Pravda 3/1, Kolečář 2/1, Srovnal 2, Sedláček 1, Fidler 1, Březina 1, Tyl, Heroudek, Spurný, Klement, Skýva.

2. liga mladší dorostenci - východ: Sokol Centrum Haná - Tatran Litovel
Tým mladších dorostenců musel své utkání v Kostelci na Hané odložit z důvodů velké množství zranění v domácím týdnu. Odložené utkání se odehraje 12.12.
O víkendu už svoje utkání s týmem SK Žeravice odehrají.

2. liga starší dorostenci - Morava: Sokol Velké Meziříčí - Tatran Litovel 35:31 (16:12)
Další ligové utkání mají za sebou i starší dorostenci. Utkání odehráli ve Velkém Meziříčí. V zápase udělali kluci větší množství technických chyb a ani souhra v útoku a v obraně nebyla dobrá, což se samozřejmě odrazilo v konečném výsledku. Kluci si nechali utéci začátek utkání, kdy ve 12. minutě prohrávali 9:3. Po time-outu se kluci zvedli a dotáhli se na rozdíl 2 branek. Ve zbytku poločasu už nedovolili, aby jim protihráči opět odskočili větším brankovým rozdílem. Ve druhém poločase se projevila vyšší kvalita Sokola Velkého Meziříčí, 1. celku tabulky, a vypracovali si dostatečný náskok. V posledních 5 minutách dorostenci Tatranu začali skóre stahovat, ale už bylo pozdě utkání zdramatizovat.
V neděli 20.11 bude dalším soupeřem aktuálně poslední tým ligové tabulky HC Hlučín.

Sestava a branky: Kubíček, Klanica - Maitner 9/1, Zemánek 6, Pavlík 5/2, Gallas 5, Stejskal 3, Válek 1, Švancer 1, Kalousek 1, Moťka, Vašíček, Šťastný.

2. liga muži - SM: KH Kopřivnice B - Tatran Litovel junioři 31:23 (14:11)
Tomáš Hanák, trenér juniorky: „Do zápasu jsme šli s odhodláním získat body, a to i přes skutečnost, že nás nebylo mnoho, když jsme postrádali zkušené hráče jak do obrany, tak i do útoku. V průběhu celého utkání jsme se bohužel nedokázali opět vyvarovat velkým množstvím technických chyb a trápila nás koncovka vyložených střeleckých příležitostí skórovat. Ve druhé poločase nás soupeř trestal rychlými protiútoky, po našich nevynucených technických chybách. I přes vysokou prohru vidím pozitivní pohled na nově příchozí hráče v letošním roce do týmu juniorky – Marek Spurný, Jan Kubáček, Ondra Stejskal, kteří podali sympatický výkon v tomto zápase. Pevně doufám, že jejich herní projev bude mít zvyšující tendenci do dalších zápasů.
Ve čtvrtek 17.11 čeká juniorku odložené utkání 4. kolo na palubovce Lesany Zubří a v neděli 20.11 se utkají v domácím prostředí s týmem SK Žeravice.

Sestava a branky: Bartoň, Navrátil - Faltýnek 8/2, Růžička 4, Coufal 3, Spurný Z.  3, Stejskal 1/1, Kubáček 1/1, Spurný M. 1, Hrbček 1, Valouch 1, Hanák.
17.11.2022 | Pavel Valouch | Přečteno: 278x