1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 36:27 (20:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 36:27 (20:14)
Hanáci se vrátili po nezdaru v pražském Chodově na domácí palubovce k dobrému výkonu a v předposledním domácím představení podzimu porazili rezervu extraligového Jičína o 9 branek. Tým se již ale chystá na derby s Velkou Bystřicí...

Lubomír Krejčíř, trenér Tatranu Litovel: "Přestože soupeř nastoupil bez hráčů pendlujících z extraligového A-týmu, vzbuzovaly jeho výkony respekt. I bez těchto posil odehrál v letošní sezoně několik dobrých a vítězných utkání. My jsme nastoupili k utkání dobře koncentrovaní a porážka z minulého kola nás nepoznamenala. Pozitivní vliv na defenzivu a rychlý útok měl návrat Dominika Tkadlečka do sestavy. Po celé utkání jsme neměli problém v útočné fázi s organizací hry ani s proměňováním. Naopak jsem ale nebyl příliš spokojen s obrannou hrou. Soupeřovi střelci nás velkou část utkání trápili kvalitní střelbou ze střední vzdálenosti po kombinacích využívajících především křížový pohyb. Postupem času jsme i s přispěním Daniela Bartoně v brance našli na toto recept a tak se na hřiště v solidní minutáži dostali všichni hráči a dovedli utkání do vítězného konce. Složitější utkání nás čeká za týden v tradičním derby s Velkou Bystřicí."

Obrázek
Jirka Štencl za zaběhl do obrany Jičín, z této střely však trefil tentokrát tyčku. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Litovelští házenkáři se tak i se stáje jedním odloženým utkáním a 11 body vrátili na druhé místo prvoligové tabulky za zatím kralující Vsetín. Tabulka je však letos poměrně vyrovnaná, Velká Bystřice, náš příští soupeře, je se 7 body až na 9. místě. Takové rozdíly se však v derby stírají! Utkání se hraje v soboru 26.11. v 17:00 hodin v hale ZŠ Vítězná Litovel.      


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Bartoň - Prošvic 7/1, Tkadleček 7, Šmíd 4/1, Mrnuštík 4/1, Fulneček 4, Vincour 3, Semerád 3, Barabáš 2, Hanák 1, Oselský 1, Coufal M., Štencl, Stejskal, Čikl.
HBC Jičín B: Hůla, Knittl, Sedláček - Masák 7, Ženatý 7, Frýba 4, Drbohlav 2, Bareš 2, Hájek 2, Hejtmánek 1, Doškář 1, Brádler 1, Tůma.

Rozhodčí: Hanák - Pavlíček
Sedmičky: 3/3 - 0/0
Žluté karty: 1 - 1
Vyloučení: 2 - 5
Diváků: 201
23.11.2022 | Radovan Šimek | Přečteno: 403x