1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 21:27 (9:15)


1. liga mužů: TJ Náchod - Tatran Litovel 21:27 (9:15)
V dohrávce podzimní části 1. ligy  mužů si náš tým výhrou v Náchodě upevnil 2. místo v tabulce soutěže. Po delší době se v litovelském dresu objevil náš odchovanec Jirka Kráčmar, aktuálně působící v Ostravě, který bude do konce sezóny u nás hostoval. Přečtěte si hodnocení utkání trenérem Krejčířem.

Lubomír Krejčíř, trenér Tatarnu Litovel: "Ač poslední podzimní, přesto první jarní utkání mělo velký význam z hlediska ověření připravenosti a nastavení zápasové pohody pro jarní část soutěže. Vše dopadlo dobře, i když s určitým varováním v některých činnostech. Nastoupili jsme oslabeni o Dominika Tkadlečka a Tomáše Dvorského, kteří budou nějakou dobu chybět pro zranění. Po úvodních nervózních minutách s chybami na obou stranách jsme se začali prosazovat jak v postupném, tak rychlém útoku a vznikal náskok, který byl menší či větší po celé utkání. Výborně pracovala obrana, pro kterou bylo přínosné použití tří pivotů - obranářů (Hlavenka, Fulneček, Kráčmar). Tato skutečnost částečně ovlivnila přechod do rychlého útoku, neboť střídání obrana - útok tomu příliš neprospívá. Ale výkony všech křídel byly dobré, a tak se i tato činnost prosadila. Zbrzdil nás až úvod do druhého poločasu, kdy jsme dlouhých deset minut spalovali šanci za šancí, což soupeř využil ke korekci skóre, ale závěrečná čtvrthodina i toto napravila. Výsledek pak neovlivnil ani poněkud vyhrocený závěr utkání (Šmíd přímá červená za faul). Potěšující je, že všichni zasáhli do hry a také nikdo výkonnostně nepropadl."

Obrázek
Jan Šmíd při střelbě přes obranu Náchoda. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Tabulka 1. ligy je tak po podzimu konečně kompletní. Náš tým poztrácel z 22 možných jen 5 bodů. Úspěšnější byl jen Vsetín, která poztrácel 4 bod a tak s nejmenší možnou bodovou ztrátou hájíme druhé místo tabulky. Na třetí resp. čtvrté pozici jsou s odstupem 4 bodů překvapivě oba letošní nováčci soutěže - Šťáhlavy a Bohunice. V sestupových vodách se (už trochu tradičně) pohybuje Náchod a Dvůr Králové.

Jarní polovinu soutěže zahájíme již 5. února v 11:00 v Bystřici pod Hostýnem a první domácí duel sehrajeme se Dvorem Králové v sobotu 11. února v 17:00.

Sestavy a branky:
TJ Náchod: Poláček - Cvejn 6, Honcharov 3/1, Hrachový 3, Černý 2, Metelka 2, Felgr 1, Hlaváček 1, Lojda 1, Fišer 1, Dodoš 1, Zetek, Kosinka, Huryta, Udovychenko, Štajnrt.
Tatran Litovel: Nolč, Bartoň - Šmíd 8/3, Semerád 4, Pohlmann 3, Barabáš 2, Coufal 2, Mrnuštík 2, Štencl 2, Prošvic 2, Čikl 1, Fulneček 1, Hlavenka, Kráčmar, Vincour.

Rozhodčí: Hájek - Kozler
Sedmičky: 1 - 3
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 4 - 4
Červené karty: 0 - 1 (Šmíd)
2.2.2023 | admin | Přečteno: 287x