2. liga SM mužů: Jak hrála juniorka


2. liga SM mužů: Jak hrála juniorka
Litovelská juniorka jela na horkou půdu silného Rožnova a doma přivítala loňské vítěze 2. ligy Lesanu Zubří.

TJ Rožnov p.R. - Tatran Litovel 38:30 (20:20)

K dalšímu utkání jela litovelská juniorka na venkovní utkání do Rožnova pod Radhoštěm. V minulém roce juniorka překvapivě v Rožnově vyhrála o dvě branky, nyní se to nepovedlo.

"Utkání se mi nehodnotí příliš dobře, vzhledem k tomu, že jsme soupeře mohli porazit. První poločas byl z naší strany v plném nasazení. Vůle po vítězství v útočné fázi byla velmi dobrá, bohužel obranná činnost zaostávala, kdy jsme nedokázali cíleně přerušovat soupeře v útočné fázi, zejména v postupném útoku. Po vyrovnané první půlce druhého poločasu, jsme se vlastními chybami připravili o možnost v utkání alespoň bodovat. Jmenovitě nevynucené technické chyby, nevyužitím několika přesilovek, nedůrazná obrana, podprůměrný výkon brankaře a neproměněné vyložené šance byly hlavními důsledky vysoké prohry." Tak hodnotil utkání trenér Tomáš Hanák.

Sestava a branky: Klanica, Navrátil - Čikl 9/2, Faltýnek 7/4, Coufal 3, Štencl 3, Spurný 2, Jindra 2, Spurný 1, Stejskal 1, Růžička 1, Coufal 1, Pavlík, Hrbček.


Tatran Litovel - Lesana Zubří 35:29 (18:11)

V poslední zatím odehraném utkání jsme přivítali loňského vítěze 2. ligy SM Lesanu Zubří. V minulém ročníku jsem se soupeřem ze Zubří hráli dvě vyrovnaná utkání, které jsme vždy smolně v závěru ztratili a prohráli o jeden gól. Po odchodu zkušených hráčů se soupeři již tolik nevede a v tabulce je až za Tatranem Litovel. V podzimním kole tohoto ročníku jsme na palubovce Lesany vyhráli a domácí vítězství bylo více než očekávané.

Marek Vincour, asistent juniorky: "Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme si řekli. Získané míče se podařilo rychlým útokem proměňovat na góly, a tak jsme soupeři hned na začátku utekli o pár gólů. Poločasové skóre 22:13 odpovídalo průběhu utkání a do šatny jsme odcházeli spokojeni. Bohužel se nám na povedený první poločas nepovedlo navázat a hráči ustoupili z rychlé hry a přizpůsobili se soupeři. Nedůrazná obrana, která nám dělá problém ve většině zápasů a neproměňování šancí, vedlo ke snížení skóre. Celkově prohrát druhý poločas s tímto soupeřem nebylo na místě. Dále nás čekají jen těžké zápasy, takže tato možnost sehrání a vyzkoušení různých variant nevyšla úplně podle plánu. Pozitivní byl výkon Zbyňka Spurného, který při absenci Jirky Štencla zvládl odehrát celý zápas v tempu a zaznamenal 12 branek."

Sestava a branky: Klanica, Navrátil - Spurný 12, Hrbček 4, Faltýnek 4, Čikl 3, Stejskal 3, Růžička 3, Coufal 3, Coufal 1, Valouch 1, Spurný 1, Pavlík, Maitner.

Obrázek
Zbyněk Spurný nasázel Zubří 12 gólů. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Po volném víkendu a reprezentační pauze přivítáme doma dalšího silného sopeře a to SKH Polanka nad Odrou.
3.3.2023 | Pavel Valouch | Přečteno: 262x