1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Vršovice 27:30 (15:15)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Sokol Vršovice 27:30 (15:15)
Ve druhém domácím utkání házenkáři Tatranu Litovel přivítali Sokol Vršovice, který v minulém kole doma porazil Tatran Bohunice. Utkali se tak dva neporažení soupeři z předchozího kola. Bohužel domácí Tatran okusil hořkost porážky o 3 branky. Velkou kaňkou na utkání je zranění domácího Marka Vincoura.

Petr Semerád, trenér Tatranu Litovel: "Začátek utkání nám vyšel výborně. Vytvořili jsme se 4 brankový náskok, který soupeř 3 brankami po sobě snížil na rozdíl 1 branky. Soupeř zlepšil pohyb, dobře bránil a v útoku si vypracovával lehké střelecké pozice. Poločas Jsem rád, že jsme dotáhli 3 brankovou ztrátu  a do šaten jsme odcházeli za stavu 15:15. Ve 2. poločase se nám střelecky nedařilo, přewvážně z prostoru  spojek a křídel, ale i přesto jsme se mohli spolehnout na góly Pavla Mrnuštíka, Václava Najera a Honzy Šmída. Výborným výkonem v brance nás držel Dan Nolč, který držel šance na  zisk bodů. Nejvíce starostí nám dělali individuální činnosti Přibyla, Šafáře a hlavně zákroky brankáře Rangla. Prohra nám ukázala naše slabiny, převážně v útočné části a střelbě. Hráčům děkuji za přístup, bojovnost hlavně v obraně, soupeři gratuluji k zisku 2 bodů. Další utkání hrajeme na Dukle, které bude těžké, ale i přesto věříme v zisk bodů."

Po problémech s povodněmi, které zasáhly do zápasů prvního kola, se již druhé kolo odehrálo celé. Nováček 1. ligy TJ Sokol Újezd u Brna opět bodoval, kdy bral bod za remízu HAOLK tým Velká Bystřice-Olomouc. Příští soupeř Litovle TJ Dukla Praha B si odvezla všechny body za výhru z Tatranu Bohunice.

Obrázek
Nejlepší střelec domácích Pavel Mrnuštík. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Nolč, Dvorský - Mrnuštík 6, Šmíd 5/4, Najer 4, Barabáš 3, Protivánek 3, Hrbček 1, Pohlmann 1, Růžička 1, Semerád 1, Spurný 1, Vincour 1, Čikl, Hlavenka, Stejskal.
Sokol Vršovice:  Panzner,  Rangl 1 -  Šafář 7, Řežábek 6, Chytil 5, Jestříbek 5, Konečný 2/1, Přibyl 2, Kašpar 1/1, Matějašek 1, Janeček, Kopřiva, Krouský, Trunda.  

Rozhodčí: Hill - Oškera
Žluté karty: 0 - 0
Vyloučení: 6 - 2
Červené karty: 0 - 1 (Kopřiva)
Diváků: 150
25.9.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 168x