Sezóna začala i našim žákům a minikům


Sezóna začala i našim žákům a minikům
Obě kategorie našich nejmladších házekářů odehrály své první turnaje v Olomouci. Starší žáci a mladší žáci "A" byli na soutežních turnajích v Uničově a mladší žáci "B" odehráli svá první utkání na domácí palubovce.

Mladší miniházená

Karel Zmund, trenér mladší miniházené: "V neděli 22.9. jsme se zúčastnili prvního mistrovského turnaje ml.miniházené, jehož pořadatelem byl HBC Olomouc. Hrálo se v hale Zory Olomouc za účasti našeho družstva, Uničova a pořádajícího HBC Olomouc. K dispozici jsem měl 10 hráčů, kteří se během celého turnaje pravidelně střídali. Odehráli jsme 1 utkání s Uničovem a 2 utkání s domácím HBC. Družstvo HBC mělo snad jen jednoho hráče na střídání, oba soupeře jsme dost přehrávali. Bylo znát, že někteří nasi nejmladší házenkáři hrají v družstvu již druhým rokem. Všechny hráče družstva musím pochválit za snahu a boj o každý míč. Také bylo proti dřívějšku vidět už více přihrávek dopředu na lépe postaveného hráče. Naši nejmladší v družstvu Bártík Červinka, Betka Vespalcová a Verča Holubová vstřelili své první branky ze hry. Dobře zahráli nákelští Erik a Maty a také Eli Kvapil s Kikinem Šubou."

Sestava: Robin Lipovský, Erik Seidlman, Matěj Vykoukal, Štěpán Palucha, Adam Vybíral, Kryštof Šuba, Eli Kvapil, Bártík Červinka, Betka Vespalcová a Veronika Holubová

Starší miniházená

Radovan Šimek, trenér starší miniházené: "Družstvo st. miniházené odjíždělo vzhledem k řade omluvenek z rodinných důvodů i nemocem jen v 10 hráčích, což znamenalo při dvou družstvech hrát bez střídání. V týmu bylo hned 8 hráčů, kteří přešli před sezónou z mladší miniházené. Přesto jsme všechna utkání zvládli na výbornou. Pochvala patří všem hráčkám a hráčům. V tréninku se v nejbližších týdnech zaměříme na větší spolupráci v útoku, uvolnění s míčem, vypomáhání si v obraně a využívání celé plochy hřiště. Další turnaj nás čeká v neděli 6. října v Oseku nad Bečvou."

Obrázek
Starší mini na turnaji v Olomouci. Foto: Radovan Šimek.




Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Házená Uničov - Tatran Litovel A  8:26 (8:26)

Po dlouhé přípravě čekal mladší žáky první zápasový víkend. Celkově žáky tuto sezónu čeká velká změna, jelikož přišla spousta nových hráčů a my tak museli přihlásit 2 družstva, aby se všechny děti dostaly do hry. V sobotu čekaly naše “áčko” zápasy proti Uničovu a Centru Haná, které se hrály v Uničově.

Utkání hodnotil trenér Marek Vincour: „První zápasy jsou vždy těžké a chvíli trvá, než si to sedne. První zápas jsme naštěstí zvládli bez větších komplikací, do hry se dostali všichni a potěšilo nás, že se ve hře objevovaly věci, na kterých jsme v přípravě pracovali.“

Obrázek
Nejlepší střelkyně zápasu Darja Bělejová. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Brix, Coufal B. - Bělejová 6, Dvořák 5, Doležal 4, Neudik 3, Vaverka 3, Coufal D. 2, Listopadová 2, Šuba 1, Meixner, Šenkýř, Švarcová, Zatloukalová.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel A - Sokol Centrum Haná  26:31 (26:31)

Marek Vincour: „Bohužel ve druhém zápase nás zaskočila velmi vysunutá obrana soupeře, na kterou se nám 35 minut nedařilo najít recept. Zároveň nás trápily laciné ztráty míče, které soupeř trestal jednoduchými góly. Soupeř byl viditelně lepší, ale po zápase jsme si museli všichni sednout v šatně a něco si k výkonu i přístupu říci, jelikož jsme cítili, že by to takhle dál nešlo.“

Obrázek
Zdenda Doležal při jedné ze svých akcí. Foto: Kamil Lachnit. Více foto ve fotogalerii.


Sestava a branky: Coufal B. - Doležal 8, Bělejová 6, Šuba 5, Listopadová 3, Dvořák 2, Coufal D. 1, Zatloukalová 1, Meixner, Šenkýř, Švarcová, Vaverka.

V neděli odehrálo svá utkání i družstvo „B“ mladších žáků

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel B - HBC Olomouc 1966 B 10:19 (2:8)

Sestava a branky: Dragoun - Bělejová 5, Vydra 3, Šenkýř 1/1, Vaverka 1,  Martinek, Meixner, Šalamon, Švarcová, Tomanová, Vaňáková, Zatloukalová.

Liga Olomouckého kraje - mladší žáci: Tatran Litovel B - SK Aktiv Olomouc  20:26 (10:16)

Jak viděl obě utkání Marek Vincour: „Opak nás čekal v neděli, kdy nastoupilo “béčko” a velmi příjemně nás překvapilo. Nastoupila spousta hráčů, pro které to byl první kontakt s velkou házenou, nebo vůbec jejich první zápas kariéry. Zápasy proti HBC Olomouc “B” a Aktivu Olomouc jsme odehráli se ctí a hlavně za druhé utkání zaslouží děti pochvalu. Byla vidět radost když se dětem něco povedlo, bojovnost o každý míč, a také spolupráce a radost z povedené akce spoluhráče. Chtěl bych ještě poděkovat za skvělou podporu v hledišti po celý víkend našim rodičům, kteří podporovali, ikdyž se chvílemi úplně nedařilo.“

Sestava a branky: Dragoun - Bělejová 7, Vaverka 7/1, Vydra 2, Martinek 1, Meixner 1, Šenkýř 1, Zatloukalová 1, Šalamon, Švarcová, Tomanová, Vaňáková.


Dne 22.9. odehráli st. žáci své první dvě ostrá utkání sezóny v Uničově, proti týmu Uničova a Olomouce. Zde se našim žákům podařilo získat první 4 body sezóny.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Házená Uničov - Tatran Litovel 26:39 (13:20)

Utkání hodnotil trenér Jiří Klanica ml.: „První zápas jsme hráli proti soupeři z Uničova, od kterého jsme nevěděli, co máme očekávat, začátek zápasu jsme hráli vyrovnaný zápas, jelikož jsme se přizpůsobili hře soupeře, poté se nám ale podařilo odtrnout a mohli jsme si tak vyzkoušet naučené signály, jak budou fungovat ve hře.“

Sestava a branky: Klapka, Zajíček - Pospíšil 12/1, Švarc 8, Brix 7/1, Elgner 6, Sigmund 3, Hampl 2, Kurfürst 1, Hlavinka, Kováč, Lachnit, Tichý.

Liga Olomouckého kraje - starší žáci: Tatran Litovel - HBC Olomouc 1966 35:29 (18:19)

Jiří Klanica ml.:  „Věděli jsme, že soupeř bude oříškem a můžeme očekávat vyrovnané utkání, jelikož jsme proti soupeři sehráli přípravné utkání. Od začátku zápasu se skóre přelévalo ze strany na stranu, poté se ale soupeři podařilo odskočit na náskok 3 branek. Ten se nám ale povedlo stáhnout, a tak jsme šli do poločasu s 1 brankovou ztrátou. V druhém poločase jsme již mohli hrát obranu 0:6 a dokázali jsme již soupeře ubránit a nedostávat jednoduché góly, také jsme dokázali vyzrát na soupeřovu obranu 3:3 a tak nakonec velmi napínavý zápas otočit na svojí stranou. V zápase je nutno pochválit Honzu Zajíčka v brance, který nás svými zákroky hlavně v druhém poločase podržel a byl jedním z klíčů naší výhry. Zároveň bych chtěl pochválit i Martina Pospíšila, který zvládl nasázet za 2 zápasy celkem 24 branek.“

Sestava a branky: Klapka, Zajíček - Pospíšil 12/1, Elgner 5, Švarc 5, Tichý 4, Kurfürst 3, Brix 2, Kováč 2, Sigmund 2, Hampl, Hlavinka, Lachnit.
Na závěr je nutné pochválit celý tým za to, jakou si udělali atmosféru na zápase a makali každý za druhého.
26.9.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 81x