Dorosti a juniorka odehráli svá utkání v Majlontu


Dorosti a juniorka odehráli svá utkání v Majlontu
O uplynulém víkendu jeli do Maloměřic dorostenci i juniorka poměřit své síly s místním Majlontem. Dorostenci si odvezli všechny body za dvě jednoznačné vítezství. Juniorka v dosti oslabené sestavě, kde nastoupili i 4 dorostenci, bohužel své druhé soutěžní utkání prohrála.

2. liga mladšího dorostu JM: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 30:49 (15:30)

Mladší dorostenci po dvou prohraných zápasech chtěli konečně naplno bodovat. Do Maloměřic odjížděli jako jasní favoriti a to také potvrdili suveréním výkonem.

Petr Jindra, asistent trenéra:"V prvním utkání nastoupili v ranních hodinách mladší dorostenci do utkání a již od začátku diktovali průběh zápasu. Soupeř nestíhal rychlé házené, kterou jsme vydrželi hrát celé utkání. Již během prvního poločasu jsme vyzkoušeli nové herní kombinace a hra lahodila oku diváka. V průběhu celého týdne jsme pracovali na dovednostech jednotlivce, což nám přineslo ovoce, jelikož jsme za celé utkání udělali minimum chyb. Velkou pochvalu zaslouží celý tým, jelikož se navzájem povzbuzovali a šli si za výhrou. Velké uznání zaslouží i oba golmani, kteří se doplňovali s obranou a dokázali pokrýt spoustu střel soupeře. Střelecky lze pochválit opět celý mančaft, jelikož jsme se prosazovali jak ze spojek, tak i ze křídel a pivota."

Sestava a branky: Dostál, Látal - Julínek 12, Pravda 10/1, Tichý 7, Kolečář 6, Spáčil 5, Fidler 3, Sedláček 2, Spurný 2, Dosoudil 1, Srovnal 1, Březina, Šincl.

Rozhovor tentokrát poskytl Ondřej Fidler, pivot mladšího dorostu.

1. Jak hodnotíš uplynulé utkání a jak se ti hrálo?
Ondra F.: "Na venkovní půdě se mi hrálo velmi dobře a jako tým jsme utkání zvládli na jedničku."

2. Co musíme zlepšit a koho by jsi v utkání pochválil nebo komu se dařilo?
Ondra F.: "Určitě by jsme měli vypylovat obranu a v útoku nedělat občas blbosti, ale jinak se za mě nejvíce se dařilo Dominiku Julínkovi."

3. Jak hodnotíš nové trenéry?
Ondra F.: "S trénery jsem velice spokojený a doufám, že i oni s námi."



2. liga staršího dorostu JM: SHC Maloměřice - Tatran Litovel 27:40 (13:18)

První krok mladší dorostenci udělali a na řadě byli starší dorostenci. I v tomto utkání byli litovelští házenkáři velkými favority.

Petr Jindra, asistent trenéra: "Bohužel zde jsme nebyli od začátku utkání schopni odskočit soupeři, který nás ani ničím nepřekvapil, ale vlastním neproměňováním vyložených šancích a chybami v obraně jsme se o tuto možnosti připravovali. Bohužel na začátku utkání nám ani nefungovala souhra v útoku a měli jsme takzvaně těžké nohy. Do hry pomohla rotace hráčů a uklidnění klíčových hráčů. Poté jsme odskočili na rozdíl 6 branek, což vydrželo skoro celý zápas. Do hry se taktéž zapojila celá střídačka, své minuty si poctivě odehráli i hráči zařazeni do utkání z ml.dorostu. V druhém poločase se hra místně zkvalitnila, přestali jsme kupit laciné chyby a hlavně začala fungovat obrana. Kluci navázali v druhém poločase na dobrou hru z minulého zápasu a najednou je předváděná hra začala bavit. Střelecky jsme se nejvíce prosadili z pozic spojek, kde si Martin Čunderle a Martin Palka otevřeli střeleckou střelnici. Do hry se nám povedla dostat i souhra spojka - pivot, takže i zde z utkání odcházíme spokojeni a se ziskem dvou bodů."

Sestava a branky: Látal, Parlagi - Čunderle 8, Palka 8, Vašíček 6, Spáčil 5, Satora 4, Stejskal 3, Julínek 2, Zifčák 2/1, Spurný 1, Tichý 1, Březina, Kolečář, Švancer, Tylšar.

Na stejné otázky odpovídal i Martin Palka, litovelská spojka.

1. Jak hodnotíš uplynulé utkání a jak se ti hrálo?
Martin P.: "Do utkání jsme nevstoupili moc dobře a nedokázali jsme si vybudovat vetší gólový náskok, protože jsme se přizpůsobovali hře Malomeřic. Druhý poločas byl už o něco lepší, protože jsme zrychlili naši hru a začali si vytvářet pohodlný gólový náskok, který jsme si udrželi až do konce utkání. Osobně se mi hrálo velice dobře ale pořád je prostor na zlepšení například ve fyzičce."

2. Co musíme zlepšit a koho by jsi v utkání pochválil nebo komu se dařilo?
Martin P.: "Do příštích utkání musíme zlepšit rychlý přechod po obdrženému gólu. V utkání bych určitě pochválil Martina Čunderleho, který po celou dobu zápasu předváděl svou kvalitní obranu a útok."

3. Jak hodnotíš nové trenéry?
Martin P.: "Nový trenérský tým hodnotím pozitivně, protože do našich tréninků dávají maximum a to se poté ukazuje v utkáních mladšího i staršího dorostu.
"




2. liga muži JM: SHC Maloměřice B - Tatran Litovel junioři 33:26 (15:12)

Tým juniorů hrál na půdě Maloměřic B ve značně obměněné sestavě oproti poslednímu vítěznému utkání s Velkým Meziříčím. Hned pětice hráčů startovala za A-tým v Praze, či si léčí zranění z posledních utkání - Zbyněk Spurný, Radek Čikl, David Maitner, Pavel Coufal, Pavel Faltýnek. Prostor tak dostala hned pětice dorostenců a již jen za chuť nastoupit, byť někteří úplně poprvé za dospělé, jim patří velká pochvala.

Radovan Šimek, trenér juniorky: "Téměř všichni hráči museli nastoupit na jiném než svém obvyklém postu. I v soupeřově týmu byla řada dorostenců, nicméně celkový výsledek určila větší minutáž zkušenějších hráčů na hřišti. Naše střelce potrápil zkušený brankář Koňařík a domácí dokázali využít téměř každou naši ztrátu z rychlého protiútoku. Přesto mělo utkání právě velký smysl pro mladé hráče. Nikdo se utkání nezalekl a na každém z nich bylo vidět i během jediného zápasu zlepšení v některé činnosti. Nejvíce příjemně překvapil Štěpán Stejskal, který se nebojí jít do žádné výzvy. I když jsme chtěli zvítězit, prohra zpětně tolik nemrzí. Celkově však budeme muset zapracovat na systému obrany rychlého přechodu i přípravě postupného útoku."

Sestava a branky: Klanica ml., Lép - Coufal 5, Stejskal 5, Pavlík 4, Zifčák 4, Vašíček 3/1, Smahel 2, Satora 1, Stejskal 1, Valouch 1, Číhal, Švancer.

Následující víkend mají obě dorostenecká družstva volné kolo a juniorka má domácí utkání s Novými Bránicemi odloženo na 10. 11. 2024. Zveme vás tedy jen na domácí utkání mužů A, kteří hrají ve standardní dobu, v sobotu v 17:00, kdy přivítají Sokol Šťáhlavy. A v neděli v dopoledních hodinách můžete přijít povzbudit domácí starší žáky, kteří budou hrát s týmy TJ Sokol Centrum Haná a Házená Velká Bystřice.
1.10.2024 | Pavel Valouch | Přečteno: 104x