Starší dorost: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel 24 : 26 (12:12)


Starší dorost: SK Velká Bystřice - Tatran Litovel 24 : 26 (12:12)
V druhém kole jarní části soutěže jsme zajížděli k našemu známému vyrovnanému soupeři, který byl, a stále je o tři místa nad námi v tabulce. Naše družstvo zodpovědně přistoupilo hlavně k druhé části hry a tolik potřebné dva body domů dovezlo.

Z podzimního utkání jsme věděli  co na soupeře platí v obraně a co na ně hrát v útoku. Proto jsme na obraně začali hrát 0:6 bez vyrážení, posouvali jsme po šestce a blokovali. V útoku jsme rozehrávali a stříleli, soupeř měl hráče menšího vzrůstu a málo blokoval. Zvolená taktika nám vycházela celkem 10 minut, získali  jsme náskok 4 branky. Soupeř si nevěděl rady s naší dobře blokující obranou a za ní dobře chytajícím brankářem. V útoku se dobře prosazovaly naše tři úderné spojky.
Dalších 10 minut jsme již polevili v obraně, vyráběli technické ztráty míčů a hlavně špatně stříleli. Soupeř v této části vyrovnal skóre a šel o jednu branku do vedení. V prvním poločasu nás zachraňoval brankář Marek Sléha. Chytil 4 střely ze spojek a jednu sedmičku. V útoku překvapil Nedoma, který dvakrát krásně zaběhl za obranu a skóroval.

     Druhý poločas jsme začali stejně dobře jako první. Obrana si dobře pomáhala a dvojice Anton Gottfried  výborně blokovala. V útočné části na Konšela začali hrát osobní obranu, stál na polovině hřiště s obráncem. Proto střelbu na sebe vzali Anton s Gottfriedem a dařilo se jim dobře. V 10 min druhé půle jsme vedli o 4 branky 18:14, ve 20 min 23:19. Jenže do 25 minuty naši začali ztrácet míče a špatně střílet. Soupeř se chytil výkonem a stáhl naše vedení na 25:24. Poslední dvě minuty jsme naštěstí  udrželi. V závěru soupeř z útoku neproměnil a z následujícího útoku jsme my zvýšili na konečných 26:24 pro naše družstvo.

      V tomto utkání nás velmi podržel brankář Marek Sléha, v obraně  i v útoku dvojice Anton a Gottfried. Všichni hráči hráli bez zbytečných faulů a tím pádem i bez zbytečných vyloučení.

Sestava/branky: Anton 10, Gottfried 5, Konšel 4, Nedoma 3, Aleš 2, Albrecht 1, Sléha J. 1, Navrátil, Krejčí.
Brankář: Sléha Marek

Trenér Sitár Viliam, asistent trenéra Müller Stanislav, vedoucí družstva Sléha Ladislav Ing.
Hodnotil Sitár Viliam, zapsal Macek Jiří
23.2.2010 | Jiří Macek | Přečteno: 890x