1. liga mužů: TJ JM Praha Chodov - Tatran Litovel 33:27 (16:10)


1. liga mužů: TJ JM Praha Chodov - Tatran Litovel 33:27 (16:10)
V 9. kole první ligy muži Tatranu Litovel neobhájili vedoucí pozici, když prohráli na půdě TJ Praha Chodov. Týmu se nepodařilo zopakovat dobrý výkon z minulých utkání a oba body tak zůstaly v Praze.

Náš celek postihla během týdne větší marodka, když se k dlouhodobě chybějícímu Schmalzovi přidali s virózou Hanák, Havlíček a Kuchař, které nahradili hráči z širšího kádru. Oproti minulému utkání tak byla oslabena naše obrana, ale útočná síla byla beze změn. Naopak domácí celek byl podle slov jejich trenéra po delší době v optimální sestavě.

Utkání začalo "oťukáváním" obou soupeřů, když druhý gól padl až v osmé minutě. Domácí obrana dobře blokovala naše střelce z dálky a nedovolila jim ani skórovat z čáry brankoviště. Zprvu se nedokázali prosadit ani domácí, ale to se brzy změnilo, když účinnými kombinacemi šachovali naší obranou. Následně se k tomu přidali naše technické chyby a domácí tak přidali i laciné góly z rychlých protiútoků. Najednou bylo skóre utkání 7:2. Prostřídáním hráčů se nám podařilo vyrovnat hru v útoku, ale obrana byla nadále děravá. Poločasový výsledek 16:10 tak odpovídal obrazu hry.

Utkání však v poločase ještě nebylo ztraceno. Trenéři nabádali hráče k lepší spolupráci v útoku a tvrdší a důslednější obraně. Důležité bylo také eliminovat rychlé rozehrávání domácích po obdrženém gólu a rychlonohého rozehrávače domácích. Ani jedno se však příliš nepovedlo přenést na hřiště. Ačkoliv jsme brzo stáhli rozdíl skóre na 3 branky, Pražáci rychle kontrovali 4 brankami v naší síti a drželi vývoj utkání pevně ve svých rukou. Opět jsme nedokázali využít ani přesilovku 6 na 4. Nadále vázla naše spolupráce v útoku a rychlonozí domácí hráči snadno pronikali do naší obrany. Skóre rozhodnutého utkání nakonec kosmeticky upravil na 33:27 Jan Šmíd pěknou brankou ze vzduchu po nahrávce od Tomáše Macka.

"Domácí nám dali parádní lekci z bojovnosti a z vůle po vítězství. I když nám do sestavy zasáhli nemoci, takhle vedoucí tým tabulky na hříšti vystupovat nemůže. Kde byla ta bojovná parta z minulého týdne?," poukázal na hlavní rozdíl mezi soupeři litovelský trenér Zdeněk Sléha.

Poslední utkání podzimu na domácí palubovce odehrajeme proti TJ Náchod 4. prosince 2010 v 17 hodin v hale ZŠ Vítězné. Podzimní část muži zakončí 11. prosince v Bystřici pod Hostýnem.

Sestavy a branky:
TJ JM Praha Chodov: Bittman, Kubalík, Pleva - Vladyka 8/3, Böhm 4, Macínek 6, Hanus A. 4, Hanus O. 4, Kroutil 2, Němeček 2, Pivný 2, Vítek 1, Kváš, Šetelík.

Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. -  Konšel 5/1, Šmíd 5/1, Barabáš 4, Macek 4, Číhal 3, Knébl 2, Pohlmann 2, Čtvrtníček 1, Rozsypal 1, Habermann, Sléha F., Šimek.

Rozhodčí: Barták - Vostatek
Žluté karty: 3 - 3
Vyloučení: 4 - 2
Červené karty: 1 - 0 (přímá Hanus O.)
Sedmičky: 3/3 - 3/2
Diváků: 99
30.11.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 957x