1. liga mužů: TJ Bystřice pod Hostýnem - Tatran Litovel 43:40 (20:21)


1. liga mužů: TJ Bystřice pod Hostýnem - Tatran Litovel 43:40 (20:21)
Utkání s téměř basketbalovým výsledkem odehráli muži v posledním podzimním kole v Bystřice pod Hostýnem. Ani 40 vstřelených branek na půdě soupeře nestačilo na zisk bodů a tým si tak odváží zpět na Hanou nelichotivou porážku.

Poslední utkání před zimní přestávkou nás mohlo dokonce pasovat na první příčku tabulky - to však jen v případě naší výhry a prohry Šumperka v těžkém utkání v Chodově. Tým byl tak dostatečně motivován a všichni doufali, že se podaří v Bystřici zopakovat podobně dobrý výsledek, jako v závěru loňské sezóny.

Domácí však měli raketový start do utkání, když se tradičně prosazoval především střelec Dobeš. Bystřičtí střelci dokonce po několik minutách doslova vyhnali svého bývalého spoluhráče Baránka z branky, kterému však vůbec nepomáhala obrana. Petr Habermann vytáhl několik zákroků a to nám dovolilo vyrovnat hru i skóre. Domácí se prosazovali hlavně svojí důrazností a hrou jeden na jednoho, naši hráči naopak nejvíce proměňovali ze střední vzdálenosti přes obranu. Skóre začalo narůstat astronomickým tempem - není se čemu divit, když statistici napočítali střelbu na jedné či druhé straně každé půl minuty. Naše poločasové vedení o jednu branku 21:20 tedy v podstatě nic neznamenalo.

Jasné bylo, že pokud chceme v takto otevřeném utkání uspět, musím zlepšit jednoznačně obranou činnost. Trenéři vyzkoušeli postupně několik obranných systémů, avšak ani jeden nebyl efektivnější než ostatní. Přesto naši hráči zachytili lépe začátek druhého poločasu a 20 minut tahali v utkání za delší konec. Na obou stranách však pokračovaly brankové hody ve stejném tempu jako před přestávkou. Střelecky se nejčastěji na naší straně zapisovali Pohlmann, Macek, Šmíd a Číhal. Domácí však zásluhou opět především Dobeše a pivota Šlachty postupně rozdíl skóre stahovali. Blížil se závěr utkání, když domácí brankáři našli recept na naše střelce a litovelský brankostroj se začal zasekávat. Bystřice si tak snadno vytvořila během 5 minut rozhodující 5brankový náskok, který již zkušeně udržela až do závěrečné sirény.

V utkání padl skutečně nevídaný počet branek, dokonce takový, že na něj nestačily ani kolonky v zápise o utkání. Více než skvělou vizitkou střelců, to byla spíš rezignace na obranou činnost. Náš celek dostal o 25 branek více než v minulém utkání! Dalším negativem je opakující se herní výpadek před koncem utkání.

Za celkové 2. místo po podzimní části však zaslouží poděkování jak hráči, tak realizační tým. Trenéři budou mít až do 12. února 2011 čas na vypilování podzimních nešvarů a již teď se můžeme těšit na jarní pokračování skvěle rozjeté sezóny.

Sestavy a branky:
TJ Bystřice pod Hostýnem: Bobál, Cagášek, Apolenář - Dobeš 13/4, Šlachta 7, Vacula 6, Tiller R. 5, Zbránek 4, Vaclach 3, Žůrek 3/1, Samiec 1, Hradil, Petružela, Ruber.

Tatran Litovel: Baránek, Habermann - Pohlmann 11/1, Šmíd 8/1, Macek 7, Číhal 6, Barabáš 4, Konšel 2, Kuchař 2, Čtvrtníček, Valach, Zapletal.

Rozhodčí: Novotný P. - Větrovský
Žluté karty: 3 - 3
Vyloučení: 2 - 6
Sedmičky: 7/5 - 3/2
Diváků: 156
14.12.2010 | Radovan Šimek | Přečteno: 1190x