Muži se v Zawadzkie utkají i s mistrem Polska


Muži se v Zawadzkie utkají i s mistrem Polska
Již potřetí budou naši muži 15. - 16. ledna startovat na velmi kvalitně obsazeném turnaje O pohár maršálka Opolského vojvodství v polském městě Zawadzkie. Hned v prvním utkání se utkají s polským mistrem a účastníkem Ligy mistrů Vive Targi Kielce.

Muži zahájili přípravu na druhou polovinu ligové soutěže již 3. ledna. Odvetná část letos startuje již 12. - 13. února. Přípravné období bude zpestřeno několika turnaji. Nejdříve turnaj v Polsku a dále domácí turnaj Memoriál Františka Čikla 30. ledna. Další turnaj je v jednání.

V turnaji pořádaném naším polským partnerským klubem ASPR Zawadzkie startuje 8 týmů rozdělených do dvou skupin.

Skupina A:
Stal Mielec (superliga Polska)
Gwardia Opole  (1. liga Polska)
Sokol HC Přerov (extraliga ČR)
HK Dubnica n. V. (1. liga Slovenska)

Skupina B:
Vive Targi Kielce (superliga Polska)
Tatran Litovel
Olimpia Piekary Ślšskie (1. liga Polska)
ASPR Zawadzkie (1. liga Polska)

V sobotu se utkají družstva ve skupinách systémem každý s každým 2x 20 minut.

V neděli pak následují zápasy o umístění. Nejprve semifinále, kde se utkají do kříže vždy 3. a 4.  týmy a 1. a 2. týmy ze skupin. Ve finálových zápasech o 7., 5., 3. a 1. místo se pak utkají vždy poražení proti sobě a vítězové proti sobě ze semifinálových zápasů.

Nejzářivějším účastníkem je loňský vítěz turnaje, polský mistr, vedoucí celek polské superligy a účastník Ligy mistrů Vive Targi Kielce. Tento celek v letošní sezóně odehrál v lize mistrů vyrovnaná utkání také s Barcelonou, se slovinským Celje nebo německým THW Kiel (Jícha, Kubeš). V týmu působí celá řada polských reprezentantů, kteří však budou v době turnaje reprezentovat svoji zemi na Mistrovství světa ve Švédsku. I tak zůstanou Kielce velice silným týmem, tak jak to dokázaly za stejné situace loni.

Naši hráči se mohou na utkání s polským mistrem těšit hned ve svém úvodním utkání. Tým odcestuje na turnaj v téměř kompletním složení. Přejme jim tak co nejlepší reprezentaci našeho klubu a české házené na tomto mezinárodním turnaji.
8.1.2011 | admin | Přečteno: 1006x