1. liga mužů: TJ Košutka Plzeň - Tatran Litovel 24:23 (16:11)


1. liga mužů: TJ Košutka Plzeň - Tatran Litovel 24:23 (16:11)
O uplynulém víkendu čekala muže cesta až na západ Čech, kde mohli poprvé vybojovat body v utkání s Košutkou Plzeň. Ovšem i na potřetí se vraceli na Moravu zpátky bez bodů, ačkoliv utkání skončilo zatím nejlepším výsledek.

Prvních 15 minut utkání bylo vyrovnaných. Domácí házenkáři bránili s vysunutou obranou a dobře přistupovali k našim spojkám, takže bylo obtížnější kombinovat. Dobře se prosmýkl do gólu na šestku Macek, skóroval i Kuchař z pivota a Sléha na křídle. Barabáš proměnil 2 sedmičky. Ze spojek padly jen 2 branky. Košutečtí naopak ke skórování využívali hlavně spojek. Od půlky prvního dějství nás však začali domácí výrazně přehrávat. Sérií 6 branek za sebou, na kterou reagovala naše střídačka time-outem, si vybudovali slušný náskok, který víceméně vydržel a do přestávky. Nutno podotknout, že naši hráči tomu přispěli nedobrou střelbou z nevýhodných pozic a dalšími chybami v útoku i obraně. Nejvíce nás trestal domácí kanonýr Matoušík 4 zásahy z devítek.

Po přestávce se v našich dresech ukázal tak trochu jiný tým. Poločasové "mytí hlav" i potřebné taktické pokyny se ukázaly jako správné. Domácí totiž dokázali za prvých 20 minut druhé půle vstřelit pouze 2 branky, a to ze sedmiček. Velkou měrou k tomu přispěla účinná obrana na domácí ostrostřelce, za kterou se k excelentnímu výkonu rozchytal Michal Baránek, který ještě před poločasem střídal M. Sléhu. Naše branky opět padaly hlavně z brejků a z pivota. Dotahování ztráty z prvního poločasu však vzalo našim hráčům až příliš mnoho sil, což umožnilo trochu "opařeným" domácím se vzchopit k závěrečnému náporu. Ačkoliv ten nebyl až tak výrazný, přesto Západočeši pořád vedli o 1 - 2 branky, k čemuž ji pomohlo i skórování ze 3 nařízených sedmiček. Až v poslední sekundě utkání upravil na nejtěsnější rozdíl Kuchař z pivota.

O naší prohře tentokrát rozhodlo především nedodržení taktických pokynů a útočné chyby v prvním poločase. Druhý poločas se v tomto už výrazně lišil. Zřejmě se projevila i absence zkušených Číhala a Havlíčka. Pochvalu jednoznačně zaslouží brankář Baránek, v poli hráli výborně Barabáš, Konšel i Kuchař.

O nadcházejícím víkendu přivítáme na domácí palubovce v sobotu 2. dubna v 17 hodin Sokol Ostrava. V předzápase se představí od 15 hodin dorostenci proto Vsetínu.

Sestavy a branky:
TJ Košutka Plzeň: Jícha, Kolařík, Slavík - Danielka 7/5, Matoušík 4, Friedrich 3, Končel 3, Čiviš 2, Florián 2, Žilák 1, Jakoušek, Matouš, Reindl, Uhlář.

Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Barabáš 6/4, Kuchař 4, Schmalz 4, Konšel 3, Macek 2, Sléha F. 2, Hanák 1, Pohlmann 1, Šimek, Šmíd.

Rozhodčí: Pešek - Pavlát
Žluté karty: 2 - 3
Vyloučení: 2 - 2
Sedmičky: 6/5 - 4/4
Diváků: 120
29.3.2011 | Radovan Šimek | Přečteno: 1199x