1. liga mužů: Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 25 : 24 (11:10)


1. liga mužů: Sokol Nové Veselí - Tatran Litovel 25 : 24 (11:10)
V utkání 19. kola první ligy muži zajížděli k nelehkému utkání na půdu Nového Veselí, které bojuje o každý bod v sestupovém pásmu. Po velice vyrovnaném utkání jsme ovšem opět podlehli o jedinou branku a do tabulky si nepřipsali ani bod.

Bylo jasné, že celek Nového Veselí nebude žádným lehkým soupeřem. I když se stále pohybuje v letos velice širokém sestupovém pásmu, dokázal v minulé kole přehrát i vedoucí tým z Bystřice pod Hostýnem a připsat si důležité dva body.

Utkání však lépe začalo pro naše barvy, rychlými střelami jsme se ujali vedení 2:0. Poté jsme dokonce vyhráli vlastní oslabení a domácí trenér velice brzo sáhl po oddechovém čase. Náš tým se však kvalitní obranou dokázal vyrovnat s pozměněným způsobem hry domácích a ve 20. minutě ještě vedl 9:5. Pak se však v naší hře objevila spousta nepřesností a technických chyb a spolu s množstvím neproměněných šancí jsme domácím dovolili otočit skóre utkání na poločasových 11:10 v jejich prospěch.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, když domácí hráli další přesilovku, kterou jsme i tentokrát vyhráli poměrem 2:1. Prostřední část druhé půle byla dlouho vyrovnaná, kde si oba týmy dokázaly vybudovat, maximálně dvoubrankový rozdíl, který však ani na jedné straně dlouho nevydržel. Za stavu 20:20 si litovelský tým dokázal vypracovat během 5 minut tříbrankový náskok, když se prosadili Schmalz, Šmíd a Macek. Čtyři minuty před koncem byl tedy stav zápasu 23:20 v náš prospěch. Hra domácích v ten moment postrádala řád a domácí trenér požádal o svůj druhý oddechový čas.

Závěr utkání přinesl nervy drásající bitvu. Domácí rychle stahovali náš náskok. Rozhodnutí do celého utkání mohl přinést Michal Havlíček, který v 58. minutě za stavu 22:23, unikl do trháku, ale vychytal jej domácí gólman Fiala. Po sporném vyloučení se v přesilovce domácí dokonce ujali vedení. Po dalším našem necitlivém vyloučení sáhli trenéři po time-outu a k poslednímu útoku došlo dokonce ke hře bez brankáře, kdy šel místo Michala Baránka vypomoci do pole Tomáš Hanák. Tento tah se vydařil a Schmalz srovnal na 24:24. Nové Veselí však vzápětí bleskově využilo protiútok a během posledních sekund utkání vsítilo vítězný gól. Utkání tak skončilo nejtěsnějším vítězstvím Nového Veselí 25:24.

V našem týmu se střelecky probudil opět  Kuba Schmalz, který zaznamenal 9 branek. Už s odstupem mu sekundovali Tomáš Macek, Jiří Číhal a David Barabáš. V brance podal, jak je zvykem, kvalitní výkon Michal Baránek. Téměř třetinu utkání jsme však odehráli v oslabení, i když poměr vyloučení 3:9 je v této soutěži spíše nevídaný. Domácí si výhrou získali důležité body v boji o záchranu, ovšem stále se pohybují na 9. místě.

V příštím kole přivítáme na domácí palubovce v sobotu 16. dubna v 17 hodin celek TJ Praha Chodov, další celek bojující o záchranu v 1. lize.

Sestava a branky:
Sokol Nové Veselí: Fiala, Chalupa  - Strejček 6/3, Hajčman M. 5, Najman Pavel 4, Šůstek 3/1, Smrčka 3, Hajčman K. 2, Bláha 1, Klíma 1, Prokeš, Najman Petr, Novotný, Kazatel.

Tatran Litovel: Baránek, Sléha M. - Schmalz 9/1, Macek 4, Barabáš 3, Číhal 3, Šmíd 2, Havlíček 2, Pohlmann 1, Anton, Hanák, Konšel, Sléha F., Zapletal.

Rozhodčí: Martin Průcha - Luděk Točík
Žluté karty: 1 - 3
Vyloučení: 3 - 9
Červené karty: 0 - 2 (za 3 x 2 min)
Sedmičky: 7/4 - 3/1
Diváků: 300
11.4.2011 | Tomáš Navrátil | Přečteno: 1257x