Házenkáři Tatranu Litovel zahájili rekonstrukci hřiště na Sokolovně


Házenkáři Tatranu Litovel zahájili rekonstrukci hřiště na Sokolovně
V sobotu 18. června dopoledne byla zahájena první fáze rekonstrukce házenkářského hříště na Sokolovně v Litovli. Skupina asi 15 házenkářů všech věkových kategorií s pomocí stroje UNC 060 "bobek" se vrhla na strhávání starého tartanového povrchu.

Tento dnes již starý povrch byl instalován v roce 1994 firmou A. B. Zlín a v té době se jednalo o jedno z nejlepších venkovních hřišť v republice. Na pevném asfaltovém povrchu z 80. let byly nejprve nalepeny obdélníky tartanu velikosti cca 80 x 160 cm o tloušťce asi 1 cm. Na obdélníky pak byla nalepena síťovina tzv. perlinka, která vše zpevnila. Na povrch pak byla nastříkána finální úprava ze směsi lepidla a mletého tartanu z původního povrchu z 80. let.

Obrázek


Stavu hřiště příliš nepomohly povodně v roce 1997, kdy bylo hřiště zcela zaplaveno několik dní. Během dalších let se muselo opakovaně přistupovat k opravám, protože se na hřišti tvořily praskliny a povrch se začal odlepovat od podkladu. Nejvíce porušené kusy hřiště byly celkově postupně vyměňovány a méně kritická místa byla znovu přilepována k podkladu.

Letošní zima však byla pro hřiště natolik kritická, že už nemělo cenu přistupovat k dílčím opravám a všechny plánované mistrovské zápasy jara musely být přeloženy do haly nebo na hřiště u haly. Díky dohodě Tatranu a Města Litovel, které je od počátku roku majitelem areálu Sokolovny, mohlo dojít k úplné obnově povrchu hřiště. O náklady ve výši cca 1,2 milionu Kč se rovným dílem podělí Tatran Litovel a Město Litovel. Položení nového povrchu z moderního materiálu Conipur provede specializovaná firma během července 2011. Nový povrch bude nanesen bezespárově finišerem podobně jako asfaltový povrch vozovek.

Na stržení starého povrchu se jmenovitě podíleli: Karel Zmund, Jarda Nevrlý, Pavel Štěpánek, David Číhal ml., Petr Vařeka, Pepa Kolář, Matěj Přikryl, Radek Chytil, Radek Šimek, Honza "Lionel Messi", Jiří Macek, Honza Sléha, Honza Albrecht, David Barabáš, Pepa Pohlmann, Zdeněk Kuchař Petr Jindra a v neposlední řadě Pepa Kovář se svým strojem UNC 060 "bobek" z Technických služeb Litovel. Již v pátek večer se na této akci podíleli děti ze ZŠ Vítězná, pro něž to byla velká zábava. Všem jmenovaným patří velké poděkování. Fotografie z akce naleznete zde.
18.6.2011 | admin | Přečteno: 2070x