Plážová házená: Bělá Cup 2011


Plážová házená: Bělá Cup 2011
Během uplynulého víkendu proběhl za mezinárodní účasti již 6. ročník prestižního turnaje v plážové házené v Bělé pod Bezdězem. Družstvo složené z litovelských hráčů se pod názvem Litovelští řízci umístilo na výborném 3. místě mezi 32 účastníky.

Potřetí se litovelský tým zúčastnil jednoho z největších turnajů v plážové házené v republice. Třídenní turnaj je součástí EHF European Beach Tour a zúčastňují se jej nejen družstva z České republiky, ale také ze Slovenska, Německa, Polska, Maďarska či Chorvatska. V letošním roce na turnaji působilo i několik reprezentantů:  Karel Nocar, Petr Štochl a Filip Jícha.

Obrázek  Obrázek


První zápas proti Kuberten kýll revivalu skončil pro Litovelské řízky hladkým vítězstvím v obou poločasech a k postupu ze skupiny stačilo již jen jedno vítězství ve zbývajících dvou utkáních. Druhý páteční zápas proti loni třetím Třeboňským kapříkům tolik nevyšel. Nedařilo se proměňovat šance, a tak Řízci lépe hrajícímu soupeři podlehli.

Sobotní den začal pro litovelské důležitým utkáním se Šestým pokusem. To se podařilo bez větších problémů vyhrát, a tím i postoupit ze skupiny do osmifinále. Tam už je čekal zahraniční soupeř SV Köweg Görlitz. Utkání bylo vyrovnanějším, ale i tak skončilo vítězstvím v obou poločasech. Čtvrtfinálovým soupeřem pro Řízky byli Bambusáci s dukelským Kamilem Piskačem, ale ani ten nezastavil rozjeté Řízky v cestě do semifinále.

Noc ze soboty na neděli propršela a i nedělní ráno přivítalo hráče hustým deštěm. Mnohá utkání o nižší pozice byla kontumována či skončila losem. Zápasy o vyšší pozice však bylo nutno odehrát. V hustém dešti čekal litovelské loňský vítěz a tým, který loni ukončil jejich cestu pavoukem, chorvatské Chemoprofili Zagreb. První poločas byl v chorvatské režii a zejména silný útok dělal Řízkům problémy. Do druhého poločasu se však podařilo zlepšit obranu i útok. Utkání bylo třeba rozhodnout v rozstřelu. V tom byli techničtější Chorvati úspěšnější a litovelské čekal souboj o 3. místo se slovenskými Mýtnickími vlky.

I utkání o třetí místo provázel hustý déšť. První poločas Litovli vůbec nevyšel a skončil vysokou porážkou. Nedařila se obrana a v útoku se neproměňovalo, celkově hra působila zmateně. Do druhého poločasu se však Řízci probrali a bojovností se jim podařilo těsně zvítězit. Utkání tak opět měly rozhodnout trháky. V těch vynikl v brance Matěj Konšel a díky bezchybnému proměňování našich hráčů 3. místo nezůstalo snem.

Obrázek  Obrázek
Více fotografií naleznete zde.


Celkovým vítězem turnaje se staly opět Chemoprofili Zagreb. Druhý skončil překvapivě tým Kahba (Slavia Praha), tomu se podařilo vyřadit již ve čtvrtfinále tým VIP složený z reprezentantů. Třetí místo obsadil náš tým Litovelských řízků.  Z turnaje připravila Česká televize patnáctiminutový spot, ve kterém by mohli být k vidění i naši hráči. Pořad bude k vidění v premiéře v úterý 5. července v hlavním vysílacím čase ČT4 od 19:50, repríza pak v neděli 10. července od 5:55. Více k výsledkům celého turnaje naleznete na http://www.plazovka.cz

Sestava:  David Barabáš, Jirka Číhal, Ondřej Čtvrtníček, Kuba Dolák, Matěj Konšel, Zdeněk Kuchař, Pepa Pohlmann, Kuba Schmalz, Radek Šimek, Honza Šmíd
4.7.2011 | Ondřej Čtvrtníček | Přečteno: 2645x