Házenkářské hřiště na Sokolovně opět září novotou!


Házenkářské hřiště na Sokolovně opět září novotou!
V druhé polovině července letošního roku provedla specializovaná firma Sportovní povrchy Zlín s.r.o. položení nového povrchu házenkářského hřiště na Sokolovně v Litovli.

Práce byly zahájeny v pátek 15. července nanesením penetrační vrstvy. Hned den na to pracovníci nanesli pomocí finišeru základní černou vrstvu. Jejím účelem je mimo jiné vyrovnání původního podkladu. Pokládaný materiál je tvořen směsí gumového granulátu Conipur a speciálního lepidla a pokládá se za studena. Po téměř 12 hodinách práce byla první vrstva hotová. K vytvrzení kupodivu pomáhá voda a tak s ochotou vypomohli litovelští hasiči.

ObrázekPokládka spodní černé vrstvy


Po technologické přestávce byla dále nanesena finální vrstva - nejprve zelené ohraje vně rozměrů házenkářského hřiště a následně červené hrací pole. Finální vrstvu ještě pracovníci provádějící firmy uhladili pomocí válcování. Opět nastoupili hasiči a postříkáním nového povrchu urychlili jeho vytvrzení.

ObrázekPokládka finální červené vrstvy.


Po úplném vytvrzení bylo provedeno 30. července vyznačení čar na házenou a 2 hřišť na miniházenou 4+1. Házenkáři tak mají kromě sportovní haly opět kvalitní venkovní hřiště pro letní přípravu všech družstev a důstojné sportoviště pro mistrovské zápasy mládeže a mužů v regionálné Středomoravské lize. Hřiště bude nadále sloužit také školám a dalším organizacím k sportovní činnosti.

ObrázekHotové hřiště. Všechny fotky ve fotogalerii zde.


Položení nového povrchu si vyžádalo investici téměř 1,2 mil. Kč o kterou se rovným dílem podělil Tatran Litovel a Město Litovel. Poděkování patří členům oddílu házené za stržení starého povrchu, představitelům Města Litovel a TJ Tatran Litovel za investici, provádějící firmě Sportovní povrchy Zlín s.r.o., litovelským hasičům, Karlu Zmundovi za organizaci a koordinaci celé rekonstrukce a Pavlu Štěpánkovi za dokonalou fotodokumentaci.
3.8.2011 | admin | Přečteno: 2563x