Příprava házenkářů Tatranu na novou sezónu 1. ligy je v plném proudu


Příprava házenkářů Tatranu na novou sezónu 1. ligy je v plném proudu
Již na konci července zahájili muži pod vedením trenérů Zdeňka Sléhy a Libora Šmída přípravu na nadcházející sezónu. V průběhu přípravy tým absolvuje kromě tréninků v domácím prostředí také 2 turnaje a řadu přátelských přípravných utkání. Prvoligovou sezónu poté muži odstartují na domácí palubovce 24. září proti HBC Jičín B.

Družstvo využívá od konce července pro kondiční přípravu nově rekonstruované hřiště na Sokolovně a pro přípravu s míčem a herních činností také samozřejmě halu ZŠ Vítězná.

Vedení družstva zůstalo oproti předchozí sezóně stejné, ovšem kádr samotný doznal několika výrazných změn. Na profesionální angažmá v extralize v SSK Talent Plzeň odchází Josef Pohlmann. Všichni mu přejeme mnoho úspěchů. Letošní sezónu vynechá z pracovních a studijních důvodů brankář Michal Baránek, který je v současné době na studijní stáži v rakouském Salcburku. Zpět do Olomouce odchází Marcel Knébl. Nikdo z dalších hráčů neohlásil ukončení kariéry.

Samozřejmě také kolonka Příchody není prázdná. Posilou budou jistě 2 návraty litovelských hráčů z Kostelce na Hané, který spadl do 2. ligy. V dresu Tatranu se bude opět objevovat spojka Jan Paták a křídlo Marek Šuba. Na pozici stabilního brankáře se vrací Petr Habermann. Do družstva mužů se zapojili také hráči z vlastního dorostu - Jan Albrecht, Jan Gottfried a Miroslav Nedoma (hostování ze Senice n. H.).

Své domácí zápasy budou muži v první lize absolvovat opět v soboty v 17 hodin v hale ZŠ Vítězná v Litovli. Formát soutěže zůstal stejný. Novými účastníky jsou celky Lokomotiva Louny, SK Velká Bystřice a HC Zlín, které nahradí sestupující Kostelec na Hané, Ostravu a Nové Veselí. Loni vítězný Šumperk o postup do extraligy neprojevil zájem a tak zde k žádné změně nedochází. Vítěz 1. ligy bude moci letos opět přímo postoupit do extraligy, sestupovat mohou opět až 4 celky. Kromě 1. ligy budou muži startovat i v Českém poháru.

Celý kádr mužů je opět velmi početný, a tak po loňském znovuobnovení bude opět také B tým startovat ve Středomoravské lize.

Přípravu postupně zahajují také další celky našeho oddílu. Dorostenci budou opět startovat v druhé lize, mladší a starší žáci ve Středomoravské lize a mladší a starší miniházená v turnajích 4+1.

Vedení družstva mužů:
Zdeněk Sléha - trenér, Libor Šmíd - asistent trenéra, Jiří Macek - vedoucí družstva, Vlastimil Navrátil - masér.

Širší kádr mužů:
Brankáři: Marek Sléha, Petr Habermann, Karel Dvořák, Svatopluk Kráčmar

Křídla: David Barabáš, Petr Zapletal, Miroslav Nedoma, Milan Spáčil, Petr Paták, Michal Havlíček, Filip Sléha, Marek Šuba, Jan Albrecht.

Spojky: Tomáš Macek, Jiří Číhal, Jan Šmíd, Jakub Schmalz, Ondřej Čtvrtníček, Matěj Konšel, Jakub Anton, Jan Paták, Jan Gottfried, Radovan Šimek.

Pivoti: Zdeněk Kuchař, Tomáš Hanák.

Program přípravy (zatím známé akce):
20.8.2011- Turnaj O pohár města Litovle (Považská Bystrica, Malacky, Zawadzkie, KP Brno, Litovel)
3.9.2011- Turnaj Memoriál Michala Jacka v Zawadzkie (PL) (Litovel, Neuruppin, Dzierzoniów, Swidnica, Komprachcice, Zawadzkie)
12.8.2011 | admin | Přečteno: 1574x