Český pohár: STM Olomouc - Tatran Litovel 25:27 (10:11)


Český pohár: STM Olomouc - Tatran Litovel 25:27 (10:11)
PŘEVZATO - Olomouc - Hanácké házenkářské derby dopadlo lépe pro Litovel. V utkání 2. kola Českého poháru mužů na sebe narazili dva regionální rivalové. Domácí celek STM Olomouc chtěl soupeři z vyšší soutěže vypálit rybník, to se mu ale nakonec nepovedlo. Z postupu do 3. kola se raduje favorizovaný Tatran Litovel.

"Porazil nás náš vlastní hráč Michal Havlíček," měl po utkání jasno olomoucký trenér Zdeněk Čtvrtníček. Nejlepší střelec litovelského celku Havlíček pochází právě z Olomouce. I proto bylo házenkářské derby tak pikantní.

"S výkonem Havlíčka jsem velmi spokojen. Byl excelentní," vypíchl rovněž litovelský trenér Zdeněk Sléha.

V prvním poločase se žádný z týmů nedostal do výraznějšího vedení. Litovel několikrát soupeři poodskočila, ale olomoučtí házenkáři vždy dokázali gólově odpovědět. Po poločase vedli hosté o jediný gól 11:10.

Obrázek
Litovelský Tomáš Macek brání olomouckého Tydlačku. Více fotek ve fotogalerii zde.


"Začátek druhého poločasu nám ale utekl, protože jsme si hodili špatně balony a oni nás přehráli trháky, protože naši hráči se nevraceli," komentoval domácí kouč Čtvrtníček.

Litovel se i díky dvojnásobné přesilovce dostala do vedení 17:12. "To, že jsme se urvali o těch pět branek, bylo asi rozhodující, pak už jsem věřil, že to dotáhneme. Soupeř sice manko dokázal stáhnout, ale naši kluci si vedení už pohlídali. Na naší straně bylo ale strašně moc chyb," prohlásil litovelský kouč Sléha, jehož tým hodně těžil z rychlých protiútoků.

I díky několika zaváhání prvoligové Litovle se ale Olomoučtí drželi stále na dostřel. Ještě deset minut před koncem domácí prohrávali jen 20:22, litovelský Tatran už ale zápas dokázal dotáhnout k vítězství 27:25.

"Utkání bylo vyrovnané, i když jsme celý zápas prohrávali. Bylo to hodně ovlivněno neúčastní našich dvou spojek. Soupeř měl kompletní mančaft a svoji základní šestku. Nám chyběli tři hráči," hodnotil novic na olomoucké lavičce Čtvrtníček.

V olomouckém dresu se blýskl dorostenec Filip Marhnous. "Odehrál vynikající utkání," chválil jej trenér Čtvrtníček. Střelecky se v domácím celku nejvíce dařilo Pavlu Mazáčovi, který dal sedm branek.

"Hráli jsme, co to šlo, ale na dvě spojky se to utkání prostě nedá vyhrát," konstatoval trenér druholigové Olomouce.

Na straně Litovle byla spokojenost pouze s vítězstvím a postupem do dalšího kola. "Jsem spokojen s vítězstvím a s výkonem Havlíčka, Macka, Barabáše a Šmída. Jinak to byla herně katastrofa," řekl k zápasu trenér Tatranu Sléha. "Byl to spíš boj než hra. Nebyla to moc pěkná házená. Možná to bylo tím, že to bylo derby. Na přípravných turnajích byla naše hra o tři sta procent lepší," dodal Sléha.

Oběma celkům příští víkend začínají ostré boje v sezoně. STM Olomouc vstoupí do druholigové soutěže zápasem v Zubří. Proti Litovli to tak byl kvalitní test výkonnosti. "Byla to výborná generálka na ligu. Gólman zachytal perfektně. Trochu mě zklamaly křídla, že nechodily do trháků a nedávali jsme góly. Ale vzhledem k tomu, že jsem to hrál na osm až devět lidí, tak to asi nešlo. Jinak to bylo dobré, jsem spokojen," pousmál se Čtvrtníček.

Litovel pak čeká domácí start první ligy s Jičínem B. "Musíme tento zápas rozebrat a na chybách zapracovat. Já ale věřím, že to byl jenom takový výpadek," dodal Sléha.

Sestavy a branky:
STM Olomouc: Machalík, Malínek - Eger 4, Jan Kaufman, M. Knébl 3, Heger, Čižmár, Tydlačka 5, Mazáč 7/3, Lerch, Jiří Kaufman, Sekerka 4, Marhous 2. Trenér: Zdeněk Čtvrtníček.

Tatran Litovel: Habermann, M. Sléha  - Schmalz 4/1, Kuchař 1, Barabáš 4, Číhal, Šmíd 3, Hanák, Zapletal 1, Šuba 2, F. Sléha, Paták, Havlíček 6, Macek 6. Trenér: Zdeněk Sléha.

Rozhodčí: Smékal J. - Steiger
Vyloučení: 5 - 6
7m hody: 3/3 - 1/1
Diváků: 160

Autor: Miroslav Mazal / OLOMOUCKÝ DENÍK
http://olomoucky.denik.cz/ostatni_region/hanacke-hazenkarske-derby-rozhodl-havlicek20110917.html
17.9.2011 | admin | Přečteno: 1657x