1. liga mužů: Tatran Litovel - HC TJ Náchod 33:26 (19:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HC TJ Náchod 33:26 (19:13)
PŘEVZATO - Pátou domácí výhru z pěti pokusů si připsali házenkáři Tatranu Litovel. Proti Náchodu se Hanáci nedostali ani jednou do vážnějších potíží a utkání tak v pohodě dotáhli k vítězství 33:26. Devíti brankami pomohl ke dvěma bodům do tabulky nejlepší střelec Tatranu v zápase David Barabáš.

Litovel do utkání 8. kola první házenkářské ligy vstoupila suverénně a ujala se rychlého vedení 4:0. "Brankář Marek Sléha v úvodu zápasu zavřel branku a dlouho nedostal gól," komentoval výkon litovelského gólmana trenér Zdeněk Sléha.

Hosté ze severovýchodních Čech pak začali domácí vedení trochu korigovat a v brance Litovle dostal příležitost Petr Habermann. "Ten potom chytal taky perfektně a v brance vydržel až do konce zápasu," chválil kouč Tatranu Sléha. Jeho tým si do konce prvního poločasu dokázal vypracovat slibný náskok. Po třiceti minutách vedla Litovel 19:13.

"Ve druhém poločase jsme už vedli o deset branek a jak to v takových chvílích u nás bývá, hráči pak začali divočit a soupeř náš náskok stáhl zpět na pět branek," řekl k vývoji druhého poločasu trenér Sléha. Ten musel hráče trochu zklidnit. Hanáci pak utkání dotáhli k poklidnému vítězství 33:26.

"Minule s Velkou Bystřicí to od nás byl možná o trochu lepší výkon, ale tohle byl zase jiný soupeř. Podali jsme opět kolektivní výkon a vyhráli zaslouženě," hodnotil kouč Sléha, jehož svěřenci si museli dávat pozor především na Jiřího Kloučka, který zaznamenal devět branek. Jeho výborný výkon však Náchodu k úspěchu nestačil. Mezi domácími střelci tentokrát vynikal David Barabáš, který dle oficiálního zápisu nasbíral devět branek. "Jeden gól mu navíc uspali. V zápase mu to tam pěkně padalo a byl velkou oporou," chválil Sléha.

Litovel tak zůstává na domácí palubovce stoprocentní a v tabulce první ligy jí patří čtvrtá příčka. Zabrat by Tatran ale konečně potřeboval na půdě soupeře. Další příležitost bude mít v Šumperku, kde Hanáky ale nečeká vůbec snadná práce.

"Šumperk teď vyhrál na Chodově, takže to bude hodně zajímavý a náročný zápas. Chtěli bychom už konečně venku předvést výkon, který předvádíme na domácí půdě," burcuje litovelský trenér Sléha.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Habermann - Schmalz 5, Kuchař 1, Barabáš 9/2, Číhal 3, Nedoma, Hanák 4, Šuba 2, F. Sléha, Šmíd 2/1, Konšel 4, Havlíček 1, Macek 2.

TJ Náchod: Kocián, Vaněček - Škoda 1, Resl 3, Galba, Osoba 1, Šnajdr 3, Bauer 1, Hejzlar, Klouček 9/5, Vítek 3/1, Freiberg 1, Stára 1, Mrština 3.

Rozhodčí: Pavlíček, Tokoš
Žluté karty: 2/3
Vyloučení: 4 - 5
Červené karty: 0 - 1 (Osoba)
Sedmičky: 3/4 - 6/8
Diváků: 339
21.11.2011 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1193x