Mladší i starší miniházená - závěrečné akce


Mladší i starší miniházená - závěrečné akce
V pátek 25. 11. 2011 jsme pro mladší i starší miniházenkáře nachystali sice delší, ale pestřejší program.

Během tréninku se děti měly utkat v kolektivních hrách - softball, házená.

Na začátku byly rozděleny do družstev a následně se utkaly v házené. "Boje" o nejlepší výsledek byly natolik urputné, že jsme se nechali hrou pohltit, a na softball již mnoho času nezbylo. Proto si děti vyzkoušely jen několik odpalů.
Po tréninku byl zajištěn plavecký bazén s veškerým svým zázemím.  Tam jsme se dostatečně vyřádili, ať už skoky do vody, nebo při vodním pólu, ke konci i "zablbli" ve vířivkách a komu byla zima, tak se mohl jít prohřát do parní sauny.
Ti, kteří nemohli jít na bazén, pomohli trenérovi Kuchařovi nachystat pohoštění a posezení u bufetu k vyhodnocení podzimní části sezony.
Obrázek
Po bazéně jsme zhodnotili všechny odehrané turnaje u mladší i starší miniházené. Hráči dostali sladké odměny za své výkony a společné foto ukončilo oficiální část a odstartovali jsme příjemnější část odpoledne s možností zahrát si stolní tenis a občerstvit se, jak z připravených dobrot od rodičů, tak v bufetu.  
Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem rodičům a hráčům, kteří nám pomohli s občerstvením.

V úterý 29. 11. 2011 jsme místo tréninku vyjeli přistaveným autobusem do vojenského zařízení ve Štěpánově. Zde nás uvítal přímo pan kapitán Kozák, který nám řekl něco o historii zařízení a na co se můžeme těšit.
Jako první nás čekala prohlídka obrněného transportéru PANDUR, kde si děti mohly sednout s komunikační helmou na místo řidiče a prohlídnout si i zadní prostory (velitelské stanoviště) tohoto obrněného transportéru.
Obrázek
Po důkladném "prošmejdění" a vyzkoušení všeho možného (kromě zbraňových systémů :-) ), jsme se přemístili do sálu, kde nás čekala menší výstava střelných zbraní. Ty bylo možné si potěžkat, prohlídnout a vyslechnout si od vojáků zajímavé informace např. o dostřelu či o hmotnosti, a dokonce jsme si mohli vystřelit z laserové pistole na terč.
Obrázek
U někoho se skvělými u někoho s horšími výsledky. (jen u mě to byly katastrofální výsledky - netrefil bych ani stodolu :-) ) Poté jsme se již s novými zážitky vydali zpět ke svým domovům.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem z vojenského zařízení Štěpánov za vstřícnost a ochotu strávit odpoledne s partou rozverných dětí a Ing. Davidovi Číhalovi za zajištění dopravy.

Věříme, že se akce dětem líbily a byli bychom rádi, kdyby se pod článkem objevily nějaké reakce od rodičů či samotných dětí, jaký z nachystaného programu měly pocit.
2.12.2011 | Lenka Filipová | Přečteno: 1225x