1. liga mužů: Tatran Litovel - HCB OKD Karviná B 34:28 (19:14)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HCB OKD Karviná B 34:28 (19:14)
PŘEVZATO -  Další hladké vítězství si na domácí palubovce připsali házenkáři Tatranu Litovel. Hanáci nezaváhali ani s juniorkou Karviné a první polovinu soutěže tak na vlastní půdě zvládli bez ztráty bodu. To se projevilo i v tabulce první ligy, ve které Litovelští ztrácejí na vedoucí Chodov už jen jediný bod.

Do utkání 10. kola proti béčku Karviné nastoupil Tatran bez potrestaného Havlíčka a nemocného Macka. Chyběl i zraněný brankář Habermann.

Start do zápasu ale vyšel Hanákům skvěle, brzy vedli 5:0 a hostující kouč musel sáhnout po oddechovém čase. "Pak se to začalo trochu lámat. Karviná začala hrát jinak a už to bylo vyrovnanější. Pětigólové vedení jsme si však dokázali do poločasu udržet," popisoval průběh zápasu trenér Litovle Zdeněk Sléha.

I do druhého poločasu vstoupili domácí výborně a brzy si vypracovali ještě větší náskok. "Vedli jsme o osm, pak i o deset branek. Následně ale přišla ta naše typická nekoncentrovanost," zdůraznil trenér Tatranu. Domácí dlouho nemohli vstřelit branku a soupeř se dotáhl na rozdíl tří branek. Deset minut před koncem zápasu vedla Litovel pouze 27:24. Koncovku zápasu však zkušený tým domácích zvládl na výbornou. Tatran si došel pro vítězství 34:28 a rozloučil se s fanoušky šestým domácím vítězstvím ze šesti zápasů.

"Zápas to ale nebyl jednoduchý, jak by mohl výsledek napovídat. Soupeři byli mladí kluci, kteří byli výborní na nohách, což  byl v tomhle ohledu rozdíl oproti minulému zápasu v Šumperku," prohlásil kouč Sléha. "Navíc hráli se sebezapřením Schmalz, Kuchař a Hanák, které trápí zranění," prozradil Sléha.

Nejlepšími střelci Litovle byli křídelní hráči David Barabáš a Marek Šuba, kteří zaznamenali po osmi brankách. Výkon z minulého zápasu v Šumperku nezopakoval Matěj Konšel, který vsítil Karviné jediný gól. "Je dobře, že to Davidovi s Markem pěkně padalo. Potvrdili jsme vítězství ze Šumperka, a to je pro nás důležité," liboval si litovelský trenér Sléha, jehož tým měl problém především s bráněním Adama Csölleiho, který dal deset branek.

Hanácký celek zakončí svá podzimní vystoupení na palubovce Bystřice pod Hostýnem. "Bylo by dobré, kdyby se nám tam povedlo vybojovat druhé venkovní vítězství. V tabulce se to tak zamotalo, že můžeme být po podzimu i na prvním místě," zdůrazňuje Sléha.

Jeho svěřenci momentálně na první Chodov ztrácejí už pouze jediný bod. Pražský celek čeká v závěrečném podzimním kole těžký souboj na půdě třetího Jičína B.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák - Schmalz 4, Kuchař, Barabáš 8/1, Číhal 3, Nedoma, Hanák 2, Čtvrtníček 2, Anton, Šuba 8, F. Sléha 2, Šmíd 4, Konšel 1. Trenér: Zdeněk Sléha.

HCB Karviná B: Malina, Adamík - Dudek 7/2, Pindej 3, Kučo, Gelnar 2. Michalisko 2, Vengřín 3, Seriš, Csöllei 10, Borys, Tichý 1. Trenér: Ludvík Mrkva.

Rozhodčí: A. Kondělka - D. Kondělka.
Žluté karty: 3 - 3
Vyloučení: 3 - 5
Sedmičky: 1 - 2
Diváků: 312
6.12.2011 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1008x