Mladší miniházená zajížděla na první jarní turnaj


Mladší miniházená zajížděla na první jarní turnaj
Mladší miniházená po zimní přestávce odjížděla v sobotu 14. 4. 2012 k prvnímu jarnímu turnaji, který pořádal oddíl Sokol II Prostějov.

Soupeři nám byly týmy TJ Bystřice pod Hostýnem, SK Velká Bystřice a pořádající Sokol II Prostějov.

S těmito soupeři se až tak často nesetkáváme, proto v trenérech panovala jistá nervozita ze vzájemné konfrontace, jelikož jsme v zimní přestávce změnili herní systém.

V prvním zápase jsme narazili na tým Bystřice pod Hostýnem.

V tomto naprosto vyrovnaném utkání rozhodovali maličkosti, štěstí a možná také správně zvolená strana hřiště (za poměrně silného větru jsme hráli s větrem v zádech). Během celého utkání se výsledek přeléval z jedné strany na druhou, nakonec jsme vítězství slavili my.

Tatran Litovel - Bystřice pod Hostýnem 9:8 (4:5)

Ve druhém utkání jsme narazili na tým SK Velká Bystřice.

Tento zápas byl od začátku v naší režii, kdy jsme soupeře osobní obranou nepustili téměř k ničemu a mohli jsme tak slavit další vítězství.

Tatran Litovel - Velká Bystřice 19:5 (10:2)

V posledním utkání jsme se střetli s domácím týmem Sokol II Prostějov.

Toto utkání bylo v první půli vyrovnané, kdy nám dělala obrovské problémy souhra spojek, na naší straně se prosazovala Natálka svou rychlostí a důrazem, a také Jirka Svoboda svými umístěnými střelami. Přesto byla první půle vyrovnaná. Začátek druhé půle se odehrával ve stejném duchu jako první půle. Pak však soupeř nedokázal Klárku překonat ze sedmičky a ani z následné dorážky. V tomto momentě jako by soupeř rezignoval na výsledek a my jsme jej dokázali relativně snadno trestat.

Tatran Litovel - Sokol II Prostějov 20:13 (8:7)

Marek s Radkem byli při osobní obraně téměř bezchybní a soupeř "neprošel", v útoku jsem však trošičku postrádal jejich dravost. Ondra skvělý, skoro neprostupný při zónové obraně, u osobní byl trochu pomalejší, v útoku téměř neviditelný. Klárka v brance podala standardní výkon, i když ji do branky spadlo i to co nemělo. Snad to bylo tím, že se hrálo na větší branky. Jirka Klanica potřebuje zapracovat na "nohách" a také zpracování míče, jinak s jeho výkonem jsem spokojený. David a Honza by měli zahodit ostych a více se snažit o prosazení se do střelby. Jirka Svoboda podal vynikající výkon a hlavně v útoku bylo až neuvěřitelné, co vstřelil za branky. Natálka a její dynamičnost a razance střelby je vynikající, k "dokonalosti" chybí jen přemýšlení u zakončování - střely do brankaře, .....

Celkově turnaj hodnotím velice pozitivně, protože se hráči dokázali vypořádat se změnou herního systému a hrají to, co je po nich požadováno. Jsou tu ale i věci, na kterých musíme stále pracovat - zbytečné ztráty míče (nahrávka soupeři), u některých "pomalé" nohy (fauly zezadu) a také větší přehled na hřišti.

Turnaj jsme ziskem 6 bodů se skóre 48:26 zvítězili.

Sestava (branky): Klárka Habermannová, Marek Spurný (1), Jiří Svoboda (14), Ondra Stejskal (3), David Maitner (2), Radek Dubový (6), Honza Kubáček, Natálka Kuxová (20), Jiří Klanica (2).

Obrázek

Na závěr patří poděkování opět rodičům, za atmosféru, kterou dokázali vytvořit a povzbuzovat celý tým.
16.4.2012 | Petr Habermann | Přečteno: 1592x