1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ JM Praha Chodov 33:27 (13:13)


1. liga mužů: Tatran Litovel - TJ JM Praha Chodov 33:27 (13:13)
PŘEVZATO - Neporazitelnost litovelských házenkářů na domácí palubovce trvá. Tatran si v sobotu poradil se čtvrtým Chodovem, který zdolal šestigólovým rozdílem, a bodově se v prvoligové tabule na svého soupeře dotáhl.

První poločas byl ještě vyrovnaný, ve druhém se projevila síla litovelských házenkářů, kterou především v domácím prostředí disponují.

"Rozjížděli jsme se trochu pomaleji. V prvním poločase ještě nebyla obrana úplně podle představ, ale několik dobrých zákroků předvedli gólmani," hodnotil začátek zápasu trenér Tatranu Zdeněk Sléha. Marek Sléha kryl dva sedmimetrové hody soupeře a pomohl tak k poločasovému skóre 13:13.

Obrázek
Jirka Číhal útočí na branku Chodova. Více foto ve fotogalerii.


"O přestávce jsme si trochu něco vyříkali a ve druhém poločase to už bylo lepší, hlavně obrana se zlepšila," konstatoval kouč Litovle. Hanáci si rychle dokázali díky rychlým brejkům vypracovat slušný náskok, který si udrželi až do samotného závěru. Litovel porazila soupeře z pražského Jižního Města 33:27.

"Soupeř byl velice kvalitní. Protivníci byli velice rychlí na nohách a hlavně Ondřej Hanus nám dělal velké problémy, do té doby, kdy dostal druhý trest, po kterém si začal dávat trochu pozor," uvedl trenér domácích Sléha.

V jeho týmu se nejvíce střelecky dařilo sedmigólovému Davidu Barabášovi. Zpátky do herní pohody se už znovu dostává Jakub Schmalz, který dal pět branek. Diváci byli hodně zvědavi, co předvede juniorský reprezentant Matěj Konšel. "Možná z toho byl sám trochu nervózní, ale bylo to dobré, spadla mu tam prakticky každá střela," řekl Sléha na jeho adresu.

Tatran figuruje v prvoligové tabulce na páté pozici, na první Bystřici pod Hostýnem momentálně ztrácí pět bodů. V sobotu Litovel zamíří do Velké Bystřice, kde se bude hrát hanácké házenkářské derby.

"To bude hodně zajímavé. Rozhodně se na zápas těším a věřím, že když budeme pokračovat ve výkonu, který jsme předvedli proti Chodovu ve druhém poločase, tak máme šanci na vítězství," uvedl Sléha.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Dvořák - Schmalz 5, Kuchař 2, Barabáš 7/2, Číhal 4, Hanák 3, Zapletal, Šuba 3, F. Sléha, Šmíd 4, Konšel 3, Havlíček, Macek 2.

TJ JM Praha Chodov: Bittman, Pleva - O. Hanus 5, A. Hanus 4, Hanzl 2, Pivný, Šetelík 2, Kubalík, König 1, Turnek 4/3, Vítek 1, Uherek 1, Němeček 6, Marcínek 1.

Rozhodčí: A. Kondělka - D. Kondělka
Vyloučení: 6 - 5
Sedmičky: 2/3 - 3/5
Diváků: 248
17.4.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1225x