1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 26:34 (14:18)


1. liga mužů: Tatran Litovel - HBC Jičín B 26:34 (14:18)
Ani na třetí pokus nedokázali v nové sezoně první ligy bodovat házenkáři Tatranu Litovel. Hanáci na domácí palubovce podlehli Jičínu B výrazným rozdílem 26:34 a zůstávají na nelichotiv posledním místě tabulky.

Litovelští házenkáři se na zápas s Jičínem B poctivě připravovali, chtěli totiž odčinit domácí porážku se Zlínem i nevydařený zápas v Náchodě. "Přípravu jsme nepodcenili, ale opravdu netuším, proč nikdo nedokázal zahrát, tak jak bylo potřeba," kroutil hlavou litovelský trenér.

Vstup do zápasu jeho tým neměl nejhorší, dokonce se i na chvíli dostal do vedení. Hosté z Jičína však brzy převzali iniciativu a ještě do poločasu si stihli vybudovatčtyř­gólové vedení. "Odešla nám obrana a ani brankáři tentokrát nezachytali. I když je pravda, že s takovou obranou se chytá špatně," konstatoval trenér Sléha.

Obrázek
Ani 6 branek aktivně hrajícího J. Šmída nepomohlo vzdorovat Jičínu.
Více fotografií najdete zde.



Hosté pokračovali v kanonádě i ve druhém poločase, domácí se tentokrát nemohli spolehnout na přísun branek elitního střelce Matěje Konšela, který byl důsledně hlídaný a zaznamenal pouze čtyři trefy. "Vzali si jej na osobku a bylo to. Je pravda, že měl i několik střel vedle, hra stejně nemůže stát na jednom hráči," uvedl Sléha na adresu Konšela, který pak na druhý den pomohl třemi góly Dukle Praha k extraligovému vítězství na palubovce Přerova.

Rezervní tým Jičína v Litovli vyhrál i druhý poločasčtyřgólovým rozdílem a celkově se pak mohl radovat z jasné výhry 34:26. Litovel po třetí porážce v sezoně klesla na poslední místo tabulky. "Neházíme flintu do žita, musíme to nějak zlomit," má jasno kouč Sléha.

V zápase čtvrtého kola jeho tým cestuje na palubovku konkurenční Olomouce, kde se bude muset obejít bez Matěje Konšela, který bude mít v neděli povinnosti u týmu Dukly. "Taktiku kvůli tomu měnit nebudeme, naší jedinou taktikou bude dát o gól víc než soupeř," má jasno Sléha.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: M. Sléha, Drkula - Gottfried 1, Kuchař 1, Nedoma 3, Hanák, Pavlík, Zapletal, Šuba 3/1, F. Sléha, Šmíd 6, Konšel 4/1, Havlíček 4, Macek 4/2. Trenér: Zdeněk Sléha.

HBC Jičín B: Machalický, Podzimek - Šebík, Drbohlav 2, Bartoš, Ženatý 1, Šebek 1, Chýlek, Babák 6, Hošic 12, Dvořák 2, Šulc 6/2, Kužílek, Chyba 4. Trenér: Miloslav Kůta.

Rozhodčí: Pluhař - Suchánek
Vyloučení: 7 - 6
Sedmičky: 4 - 2
Diváků: 216
9.10.2012 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1187x