1. liga mužů: HC Dukla Praha B - Tatran Litovel 30:28 (16:12)


1. liga mužů: HC Dukla Praha B - Tatran Litovel 30:28 (16:12)
V osmém kole první házenkářské ligy zajížděla vedoucí Litovel na palubovku béčka Dukly Praha. Tatran bojoval, ale přesto poprvé v sezoně našel přemožitele. Pražané se na lídra soutěže dokázali skvěle připravit i nahecovat a nakonec slavili vítězství 30:28.

Rezervní tým Dukly si proti Litovli vypomohl čtyřmi házenkáři z áčka a podruhé v sezoně do hry nasadil i velezkušeného Daniela Čurdu. "To je pan házenkář. Nejen že nám dal šest branek, ale taky je to velký hecíř. Tým Dukly byl proti nám opravdu abnormálně nahecovaný," konstatoval trenér Litovle Květoslav Kuba.

Jeho svěřenci od začátku zápasu tahali za kratší konec. V rozmezí 15. a 25. minuty se náskok Dukly zvýšil na sedm branek. Mohly za to technické chyby Hanáků i několik vyloučení. Poločas skončil vítězstvím domácích 16:12, ve druhém dějství však ze zápasu bylo ještě pořádné drama.

Litovel se dokázala dotáhnout na skóre 27:26, jenže pak přišla technická chyba, následně i vyloučení a Dukla získala výraznější náskok zpět na svoji stranu. "Udělali jsme osm technických chyb, což možná není tak vysoké číslo, jenže ze všech chyb pramenily nahrávky do trháků, které končily gólem," hledal příčiny porážky kouč Tatranu Kuba.

Obrázek
Sportovní manažer Dukly a také hráč B týmu Dan Čurda střílí na branku Litovle.
Více foto ve fotogalerii.


Dukla Praha B nakonec Litovel porazila 30:28 a stala se tak prvním týmem, který v letošní sezoně dokázal Tatran obrat o dva body. "Myslím, že jsme nezklamali. Většina kluků k tomu přistoupila zodpovědně, tentokrát nemůžu říct, že by někdo měl nosánek nahoru. Jeli jsme tam oslabeni o Šmída s Mackem a tito dva hráči nám nakonec hodně chyběli," hodnotil první prohru litovelský trenér, který tentokrát příliš netočil sestavou a sázel víceméně na sedmičku vyvolených hráčů, aby museli domácí stále zůstat v maximálním nasazení.

Litovel zůstává v čele první ligy, na Strakonice má ale už jen dvoubodový náskok. Do konce první poloviny soutěže zbývají odehrát ještě tři kola. "Před sezonou nebyla priorita získat první místo, my se přesto pokusíme do konce roku všechny zápasy vyhrát," slibuje litovelský lodivod.

V dalším zápase se v sobotu od 17 hodin představí v domácím souboji s Karvinou B. "Musíme zamezit ztrátám míče a taky zlepšit pohyb. Doufám, že nás přijdou podpořit fanoušci a že nebudou naštvaní z toho, že jsme poprvé prohráli," věří trenér Tatranu Květoslav Kuba.

Sestavy a branky:
Dukla B: Rangl, Filip - Kuklík, Petružela 2, Bělohlav 4/1, Pína, Aliapulios, Čurda 6, Bradáč 2, Jeníček 6, Pugliese, Reichl 3, Syřínek 5, Kern 2. Trenér: Milan Kotrč.

Litovel: Habermann, Drkula - Schmalz 4, Kuchař, Barabáš 9/3, Číhal 1, Nedoma, Hanák 3, Šuba 3, Gottfried, Jindra, Havlíček 4, Albrecht, Dolák 4. Trenér: Květoslav Kuba.

Rozhodčí: Moravec, Rutta.
Branky ze 7m hodů: 1 - 3.
Vyloučení: 4 - 4.
Diváků: 50.
19.11.2013 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1184x