Extraliga mužů: Tatran Litovel - SKP Frýdek-Místek 25:32 (9:14)


Extraliga mužů: Tatran Litovel - SKP Frýdek-Místek 25:32 (9:14)
Na překvapivou výhru z Lovosic nedokázali navázat házenkáři Litovle v domácím souboji s Frýdkem-Místkem. Extraligový nováček doma prohrál poměrně jasným skóre 25:32, trenér Lubomír Krejčíř na hráčích pozoroval únavu.

"Už v pátek na tréninku hráči působili nesmírně unaveným dojmem. Předtím to bylo po euforii v Lovosicích velice kvalitní, ale v pátek už byli hráči pomalí a vždycky o krok jinde, než měli být. Bohužel se to projevilo od desáté minuty prvního poločasu," konstatoval zkušený házenkářský lodivod.

Tatran se v úvodu dostal do vedení 4:1, jenže od zmiňované desáté minuty se vývoj zápasu začal obracet. Frýdek-Místek si od poloviny prvního poločasu začal budovat náskok, který byl po třiceti minutách již pětibrankový.

"Úvody jsou naše slabina. Nevím, jestli to hráči dělají schválně, aby mě chtěli rozčílit nebo zvýšit tepovou frekvenci," smál se trenér hostujícího celku Aleš Chrastina. Do druhého dějství vstupovali hosté ve dvojnásobné početní převaze a brzy dokázali Litovli odskočit až na rozdíl osmi branek. Tatran, hnán fanoušky kupředu, se ve druhém poločase ještě dokázal přiblížit na rozdíl pěti branek, jenže síly na obrat nenašel.

"Ve druhém poločase jsme se snažili takticky uhrát příznivý výsledek, protože ta víra ve vítězství v tomto stavu, v jakém jsme, byla malá," přiznal trenér Krejčíř. Hostující tým se mohl spolehnout na kanonýra Petrovského, který nasázel deset branek. Frýdek-Místek se po přesvědčivém výkonu radoval z první venkovní výhry sezony.

"Litovel, přestože je nováček, hraje házenou, za kterou se nemusí stydět. I ty výsledky má celkem solidní. My jsme věděli, že nás nečeká nic snadného a připravovali jsme se na jejich největší zbraně, ať to byl Dolák, nebo Juříček. Obranu máme vysokou, a jakmile nás přestal zlobit Dolák, tak jsme v obraně měli navrch a z rychlých útoků jsme dávali góly, které rozhodly o utkání," zhodnotil trenér Frýdku-Místku Aleš Chrastina.

Litovelský kouč Lubomír Krejčíř upozornil na nakumulovanou únavu, která na hráče padla v zápase 8. kola extraligy. "Bohužel některé klíčové spojky máme v zápřahu dvanáct hodin denně fyzické práce v zaměstnání a ta kumulace únavy po dvou měsících fungování se začala objevovat právě teď a projevilo se to na kvalitě jejich herního výkonu," řekl Krejčíř, který nemohl využít služeb úderné spojky Matěje Konšela, jenž zápas sledoval pouze z tribuny a sádrou na ruce.

"Bohužel zejména krajní spojky neodvedly to, co se od nich očekávalo. Zejména Dolák hrál velice netakticky a ztrácel rozhodujícím způsobem míče. Ani Schmalzovi se nedařilo, tady platí především ta únava," konstatoval kouč Lubomír Krejčíř.

Házenkáře teď čeká týden a půl pauza, po ní se Tatran představí na palubovce beznadějně posledního Přerova. "Dáme se dohromady fyzicky, zregenerujeme a při té usilovnosti, kterou na hráčích při tréninku vidím, věřím, že se dostaneme zpátky," dodal trenér Krejčíř.

Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Baránek, Habermann - Schmalz 3, Kuchař, Barabáš 2/2, Nedoma 1, Hanák, Šmíd 7, Havlíček 1, Juříček 4, Pohlmann 2, Mičola 3, Macek, Dolák 2. Trenér: Lubomír Krejčíř.

SKP Frýdek-Místek: Marenčák, Pyško - Klaban 5, Meca, Mynář, Petrovský 10/5, Hečko 2, Petřík 2, Vacula, Kichner 4, Strack 6, Rajnoha, Krahulík 3. Trenér: Aleš Chrastina.

Rozhodčí: Bubeníček - Kosmák
7m hody: 3/2 - 6/5
Vyloučení: 6 - 4
Diváků: 446
31.10.2014 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1212x