Pohár města Litovle letos pozvedl extraligový Cement Hranice


Pohár města Litovle letos pozvedl extraligový Cement Hranice
Házenkáři Cementu Hranice si připsali historicky již desáté vítězství na turnaji O pohár města Litovle, když v letošním klání zvítězili nad všemi prvoligovými soupeři. Druhé místo získali hráči domácího Tatranu Litovel.

Hranice potvrdili papírové předpoklady a se značně obměněným kádrem oproti loňské sezóně potvrdili, že se pokusí opět mířit na přední pozice v extraligové tabulce. Se všemi soupeři na turnaji si poradili poměrně vysokým rozdílem, který však povětšinou získali až kondiční převahou v druhém poločase utkání. Hra cementářů pod vedením trenéra Libora Hrabala je založena na pevné obraně, z níž pak hodně těžila rychlá křídla Hub, Mičkal a Petr Magrla.  

Domácí družstvo, jehož sestava prošla před sezónou také řadou změn, vybojovalo 2. místo, když podlehlo jen vítězným Hranicím. Trenér Ivo Vávra dal prostor všem hráčům širšího kádru a především sledoval, na čem je před startem sezóny ještě zapracovat.

Obrázek
Mladý Petr Jindra zaznamenal na turnaji celkem 6 branek. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


Třetí místo vybojoval HC Zlín, když v úvodním utkání podlehl vysoko Hranicím, pak jasným rozdílem zdolal Stupava a v posledním utkání turnaje podlehl domácímu Tatranu až v závěrečných minutách o 3 branky.

Slovenský účastním Tatran Stupava letos zvítězil v tamní 1. lize mužů, ale právo postupu do nejvyšší soutěže nevyužil. Čeští soupeři na turnaji však byli nad jeho síly a bez bodu skončil na 4. příčce.  

Titul nejlepšího střelce si vybojoval 18 zásahy zlínský levák Radek Doležel. Trenéři družstev zvolili nejlepším brankářem také zlínského Jana Hrdinu a nejlepším hráčem byl taktéž trenéry zvolen Luděk Piwko, nové jméno v litovelském dresu, odchovanec Karviné.

Celý turnaj finančně podpořili a věcné ceny pro družstva poskytli naši partneři - Město Litovel, Pivovar Litovel, Europasta Tři Dvory, Klempířství Ladislav Šnobl a Prodej a servis motorových pil, Vladislav Voříšek. Velmi děkujeme.  

Obrázek
Vítězný celek Cementu Hranice. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.



Výsledky turnaje:
HC Zlín - Cement Hranice 19:37 (10:16)
Tatran Litovel - Tatran Stupava 31:23 (16:13)
Tatran Litovel - Cement Hranice 22:30 (15:17)
Tatran Stupava - HC Zlín 23:32 (14:18)
Tatran Stupava - Cement Hranice 19:38 (14:19)
Tatran Litovel - HC Zlín 29:26 (14:15)


Tabulka turnaje:
1. Cement Hranice3 3 0 0 105:60 6
2. Tatran Litovel3 2 0 182:79 4
3. HC Zlín3 1 0 2 77:892
4. Tatran Stupava 3 0 0 3 65:1010


Nejlepší střelec: Radek Doležel (Zlín) - 18 branek
Nejlepší brankář: Jan Hrdina (Zlín)
Nejlepší hráč: Luděk Piwko (Litovel)
27.8.2017 | Radovan Šimek | Přečteno: 1872x

Facebook