1. HK Dvůr Králové - Tatran Litovel 26:31 (13:15)


1. HK Dvůr Králové - Tatran Litovel 26:31 (13:15)
Kolo před koncem soutěže mohli začít slavit. Házenkáři Tatranu Litovel si díky vítězství ve Dvoře Králové zajistili titul v první lize a vybojovali si návrat do extraligy.

Litovelští házenkáři šli do posledního venkovního zápasu plní sebevědomí - věděli, že splnění cíle už je hodně blízko. "Chyběl nám bodík. I když se ve Dvoře Králové nehraje lehce, nepřipouštěli jsme si, že bychom mohli prohrát. Šli jsme do toho se sebevědomím a od začátku jsme byli pány na hřišti," pochvaloval si trenér Tatranu Ivo Vávra. Příležitost znovu dostali i mladí hráči a mladý brankář Adam Pekař (ročník 2001) odchytal celý druhý poločas. Po jeho konci svítilo na ukazateli skóre 26:31.

Obrázek
Jirka Štencl celkem 9krát překonal zkušeného gólmana Babčaníka a předvedl nejlepší střelecký výkon utkání i svůj v katergorii mužů. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


"Splnili jsme cíl, jsme vítězové ligy," radoval se kouč Vávra. "Poslední zápas si už budeme chtít užít a samozřejmě udržet domácí neporazitelnost," prohlásil. První oslavy vypukly ještě na palubovce, kde se házenkáři radovali s fanoušky, kteří je přijeli do Dvora Králové podpořit. "A v autobuse po cestě domů bylo hodně veselo," usmíval se kouč.

Obrázek
Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.


To hlavní ale přijde po posledním zápase sezony proti Jičínu B, který v litovelské hale startuje v sobotu v 17 hodin. "Kluci si ty oslavy užijí naplno až před domácím publikem," plánoval Vávra. Házenkářský trenér přišel před sezonou na Hanou s jasnou ambicí - vybojovat návrat do extraligy a nejvyšší domácí soutěž si pak také zahrát. "Chystáme se na to a těšíme se. Už delší dobu podnikáme kroky, které vedou k tomu, abychom mohli extraligu v příští sezoně hrát," ubezpečil Vávra.

Sestavy a branky:
1.HK Dvůr Králové: Babčaník - Etrich 6/5, Kirschbaum Jakub 5, Voňka 4, Picha 4/1, Kulhánek 2, Jerie 1, Šeba 1, Zelinka 1, Kirschbaum Jan, Hampl, Bonaventura, Všetečka, Šturm.  
Tatran Litovel: Juráš, Pekař, Navrátil - Štencl 9, Schmalz 9/7, Číhal 3, Havlíček 3/1, Piwko 3, Macek 2, Hanák 1, Vincour 1, Hrbček, Protivánek, Kuchař. Trenér: Ivo Vávra.


Rozhodčí: Deml - Dvořáček
Branky ze 7m hodů: 6 - 8
Vyloučení: 7 - 10
Diváci: 110
8.5.2018 | Miroslav Mazal - Olomoucký deník | Přečteno: 1035x

Facebook