1. liga mužů: Tatran Litovel - Ronal Jičín B 32:24 (15:9)


1. liga mužů: Tatran Litovel - Ronal Jičín B 32:24 (15:9)
Tečku za vítěznou sezónou v první lize napsali házenkáři Tatranu Litovel vítězstvím nad HBC Jičín B o 8 branek. Potvrdili tak domácí neporazitelnost a suverenitu celé soutěže. Jakub Schmalz navíc potvrdil roli kanonýra jako nejlepší sedmičkář soutěže a také zarovnal svůj střelecký účet ročníku na rovných 100 branek. Pak už propukly oslavy s mistrovským pohárem.

Záloha extraligového Jičína je spolu s Chodovem tým, který dokázal v sebrat Hanákům body v letošní sezóně. Podzimní utkání sice bylo zapomenuto, ale soupeř dorazil s jediným hráčem na střídání a takové utkání se dá velmi snadno podcenit.

Obavy se naštěstí nepotvrdili a litoveláci měli zápas pevně v rukou, i když trenér Vávra musel několikrát nabádat hráče k soustředěnosti a krotit tak mysl hráčů na následné oslavy titulu.

Obrázek
Luděk Piwko proniká do obrany Jičína. Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii Pavla Štěpánka a Jiřího Kupky.


Střelecky opět vynikal Kuba Schmalz, který přidal čtvrtý dvouciferný příděl v utkání v sezóně. Své střelecké statistiky tak zaokrouhlil na rovných 100 branek a také s přehledem udržel se 40 zásahy pozici nejlepšího střelce sedmimetrových hodů soutěže.

Tatran tak se 32 body a náskokem 4 bodů před druhým Chodovem a 10 body před třetí Bystřicí p. Host. opanoval tabulku soutěže. Podle statistik se náš tým prezentoval také nejlepší obranou a druhým nejlepším útokem (podle obdržených a vstřelených branek) s rozdílem +6 branek na utkání.

Hned po utkání se celý tým převlékl do triček upomínajících na historicky již druhý titul mistra 1. ligy pro Litovel a z rukou člena Rady ČSH Valdemara Macharáčka převzal za znění We Are The Champions pohár pro vítěze soutěže.

Obrázek
Oslavy mistrovského titulu pro Litovel! Foto: Pavel Štěpánek. Více foto ve fotogalerii.

        
Sestavy a branky:
Tatran Litovel: Juráš, Navrátil - Schmalz 11/6, Kuchař, Číhal 1, Hrbček, Hanák 2, Šuba 3, Šmíd 5, Havlíček 2, Štencl 1, Piwko 4, Macek 1, Vincour 2/1. Trenér: Ivo Vávra.
HBC Jičín B: Štefanič - Vávra 4, Drbohlav 4, Dvořák 4/1, Krček 3, Chýlek, Vraný 1, Havelka 1. Trenér: Ondřej Horyna.  

Rozhodčí: Pavelová - Švidernoch
Branky ze 7m hodů: 7 - 1
Vyloučení: 5 - 4
Diváci: 168
16.5.2018 | Radovan Šimek | Přečteno: 1427x

Facebook

Partneři: