Do první ligy mužů postupuje Kostelec na Hané a Jičín B


Do první ligy mužů postupuje Kostelec na Hané a Jičín B
O uplynulém víkendu se rozhodlo, které týmy nahradí v první lize sestupující Slavii Praha a Nové Veselí. O postup se bojovalo v baráži, kde se pohárovým způsobem utkaly nejlepší celky dvou českých a dvou moravských druhých lig.

O postupové místo z Čech se utkaly Sokol Košutka (Plzeň) proti CS CARGO HBC Jičín B a o postupové místo z Moravy Sokol Kostelec na Hané proti DTJ Polanka.

DTJ Polanka : Sokol Kostelec na Hané 24:23 (11:11)
Sokol Kostelec na Hané : DTJ Polanka 32:21 (14:10)

V moravské baráži se utkaly až druhé celky z obou moravských druhých lig, neboť vítězné juniorské celky SCM Karviné a Zubří neměly v letošní sezóně ještě právo postupu. První utkání nejtěsnějším rozdílem vyhrála domáci Polanka, ale ke druhému utkání v Kostelci nastoupila v poněkud oslabené sestavě a tak se rozhodlo o postupujícím nakonec celkem jednoznačně a tak može Kostelec se svými fandy slavit návrat do celostátní soutěže.

CS CARGO HBC Jičín B : Sokol Košutka 36:31
Sokol Košutka : CS CARGO HBC Jičín B 27:26 (15:9)

Záloha Jičína si již v domácím utkání zajistila dobrou výchozí pozici pro postup, ale i tak se tento dvojzápas nakonec rozhodoval až podle skóre, které se v polovině druhého utkání překvapivě naklonilo na stranu Sokola Košutka. Nakonec však dokázali jičínští rozdíl skóre
stáhnout a radovat se z postupu do I. ligy.

První ligu také s největší pravděpodobností doplní HK Brno, které letos v extralize skončilo suveréně poslední se ziskem pouhých 3 bodů za 1 výhru a 1 remízu a nahradí tak postupující Legatu Hustopeče.

Složení první ligy pro sezónu 2007/2008 bude následující:

1.HK Dvůr Králové n.L.
Tatran Litovel
Sokol HC Přerov
HK Slavia VŠ Plzeň
TJ Fatra Napajedla
Sokol Sokolnice
TJ Náchod
Sokol II Prostějov
HK Chomutov
HK Brno
Sokol Kostelec na Hané
CS CARGO HBC Jičín B
14.6.2007 | admin | Přečteno: 151x

Facebook