Starší miniházená: Ohlédnutí za turnajem Botica Cup v Jičíně


Starší miniházená: Ohlédnutí za turnajem Botica Cup v Jičíně
V sobotu 23. března za ranního rozbřesku a cestami ponořenými v mlze vyjížděl tým starším miniházené na turnaj Botica Cup systémem 6+1 do Jičína. Byla to pro nás velká zkušenost a srovnání s řadou celků z celých Čech, se ktermi se běžně nesetkáváme. Své zážitky popsali také někteří samotní hráči.

Turnaj se hrál ve 2 skupinách každý s každým 1x 15 minut, pak semifinálové zápasy do kříže 1-2, 3-4 a zápasy o umístění 2x 10 minut. Startovali jsme ve skupině B, která se nakonec ukázala daleko vyrovnanější. V krátkých utkáních základní skupiny bez poločasové přestávky jsme bohužel třikrát podlehli, ale byly to slušné výsledky. V malém semifinále jsme doslova přejeli Havlíčkův Brod a byl to i náš nejlepší herní výkon v turnaji. V utkání o 5. místo jsme po vyrovnaném boji podlehli o jedinou branku opět Strakonicím.  

A tady turnaj pohledem našich hráčů:

Vojta Tyl: 23. března 2019 jsme byli na turnaji Botica Cup v Jičíně. Naše skupina byla Dukla Praha, Liberec, Strakonice a Litovel. Ve skupině jsme zůstali poslední. Poté jsme hráli s týmem Havlíčkův Brod, který jsme porazili. Po tomto vítězství jsme se opět utkali s týmem ze Strakonic, který nás porazil o jediný gól. Po této prohře jsme skončili v tomto turnaji na 6. místě. Po turnaji jsme se vydali na dlouho cestu domů do Litovle. V mikrobuse byla sranda. Do Litovle jsme přijeli ve 20:00 hod.

Martin Pospíšil: S házenou jsme jeli do Jičína na turnaj, kde byla házená 6+1. V bráně nám chytal Vítek. Byli jsme rozděleni do dvou skupin A a B. Ve skupině A byla 4 družstva - Tatran Litovel, Dukla Praha, Liberec a Strakonice. Ve skupině B byla Plzeň, Kuřim, Havlíčkův Brod, Jičín. Ve skupině jsme uhráli 4. místo. A pak jsme hráli s Havlíčkovým Brodem. Utkání jsme jasně vyhráli, ale narazili jsme na Strakonice a bohužel prohráli o 1 gól. Nakonec jsme skončili na 6. místě.

Honza Müller: Jeli jsme mikrobusem do Jičína. Na turnaji bylo osm týmů. Jeden zápas jsme vyhráli. Skončili jsme na šestém místě. Turnaj vyhrála Dukla Praha. Domů jsme přijeli v 19:00 a všechno mě bolelo. Už se moc těším na další turnaj.

Sestava a branky: Popíšil V. - Číhal M. 14, Pravda 8, Kolečář 9, Sedláček 2, Fidler 2, Látal 1, Páleník 1, Pospíšil M. 1, Tyl 1, Müller.

Výsledky:
Skupina A:
HBC Jičín - Jiskra Havlíčkův Brod 9:3
SK Kuřim - Talent Plzeň 0:7
HBC Jičín- SK Kuřim 10:5
Jiskra Havlíčkův Brod- Talent Plzeň 7:9
Talent Plzeň- HBC Jičín 6:8
Jiskra Havlíčkův Brod- SK Kuřim 6:2


Skupina B:
Liberec Handball - Dukla Praha  8:8
HBC Strakonice- Tatran Litovel  8:6
Liberec Handball- HBC Strakonice 6:5
Dukla Praha- Tatran Litovel 8:5
Tatran Litovel- Liberec Handball 7:10
Dukla Praha- HBC Strakonice 7:7


Semifinále:
HBC Continental Jičín - Dukla Praha 12:14
Talent Plzeň - Liberec Handball 6:5 po 7m hodech


O 5. - 8. místo:
Jiskra Havlíčkův Brod - Tatran Litovel 3:12
SK Kuřim - HBC Strakonice 1921 3:14


O 7. místo: TJ Jiskra Havlíčkův Brod - SK Kuřim 9:4
O 5. místo: HBC Strakonice- Tatran Litovel 11:10
O 3. místo: HBC Continental Jičín- Liberec Handball 7:12
Finále: HC Dukla Praha - Talent Plzeň 13:7
10.4.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 482x

Facebook