Play-out Strabag Rail Extraligy: Cement Hranice – Tatran Litovel 28:27 (12:12)


Play-out Strabag Rail Extraligy: Cement Hranice – Tatran Litovel 28:27 (12:12)
I na podruhé v letošním roce prohráli Hanáci s Hranicemi o jedinou branku v posledních sekundách utkání. I když již nešlo o umístění, nejtěsnější prohra s nejbližším extraligovým soupeřem zamrzí.

V Hranicích Hanáci dlouho drželi naděje na vítězství. Utekl jim sice úvod zápasu, kdy prohrávali 10:15, posledních deset minut první půle ale zcela ovládli, úsek hry vyhráli 6:1 a dotáhli se tak o poločase na skóre 12:12.

Ve druhé půli nejprve dotahovali minimální náskok domácích, v 51. minutě šli pak do vedení 24:23. Zkušený Hranický tým je ale do úniku nepustil, skóre udržel vyrovnané až do samého závěru, kdy rozhodující šťastnou brankou vítězství domácím vystřelil Magrla.

Miroslav Bartoň, trenér Cementu Hranice: „Viděli jsme klasické derby, takže jsem čekal opět vyrovnaný zápas. V úvodu utkaní jsme byli o třídu lepším mančaftem. Místo 12:8 jsme měli vést minimálně 15:5, ale to se nestalo. Neproměnili jsme vyložené šance, které chytl brankář Fabián. Za stavu 12:8 jsme se dostali do křeče, když pro mě nepochopitelné. Z křeče jsme se nedokázali vymanit ani v druhém poločase. V závěru opět trošku štěstí na naší straně. Řekl bych, že netaktická chyba soupeře, kdy hráli o jednoho hráče navíc, a tím nám darovali 20 sekund před koncem míč. Se štěstím jsme toho využili a body jsou doma.“
Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "Všichni jsme věděli, že v podstatě o nic nejde. V šatně jsem klukům říkal, že jsem je za ty dva roky snad možná něco naučil. Dneska jsem jim řekl, že jim do toho nebudu moc kecat a aby si dokázali sami, že to dokážou. Že dokážou bojovat s relativně stejným soupeřem, ale lepšíma hráčema, protože na straně Hranic je ta kvalita hráčů lepší než u nás. Bylo pár instrukcí, které jsem chtěl, aby hráli, když je zahráli, tak vyšly. Nemůžu upřít bojovnost, nasazení, ale bohužel byla na naší straně i nejistota v zakončení a obrovské individuální chyby. Možná by tomu dneska slušela remíza, ale nemůžu říct, že jsme nebojovali. Chtěli bychom se ctí odehrát tato utkání, kdy vlastně o nic nejde a kluci by si mohli zvednout sebevědomí. Myslím, že jsme zahráli to, na co máme.“

Nejvíce branek: Magrla 6/2, Bechný 3, Tůma 3, Indrák 3, Mičkal 3, Holiš 3 – Piwko 8/5, Prošvic 5, Šmíd 4, Štencl 4.
Rozhodčí: Frieser - Kavulič
Sedmimetrové hody: 4/2 – 5/5
Vyloučení: 4:6 (přímá ČK Kuchař)
Diváci: 127
10.4.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 624x

Facebook