PŘEVZATO: Hrál fotbal na vesnici, dnes je Miroslav Nedoma mistrem ligy v házené


PŘEVZATO: Hrál fotbal na vesnici, dnes je Miroslav Nedoma mistrem ligy v házené
Miroslav Nedoma byl sportovně nadaný už na základní škole. Jeho drobnější postava oplývala mrštností, rychlostí a nadstandardní výdrží. „Bavily mě všechny sporty s míčem. Začínal jsem s fotbalem, ale pak jsme se rozpadli, protože nás bylo málo. Tak jsem šel na házenou,“ vzpomíná šestadvacetiletý profesionální hráč házené. Nejprve hrál v rodné obci za TJ Sokol Senice na Hané.

Obrázek


Mirkovy výkony nešly přehlédnout, a tak se časem stěhoval do nedaleké Litovle. Už jako součást A týmu, ovšem ještě v roli amatérského hráče se podílel na nebývalém úspěchu házenkářského týmu z desetitisícového městečka. „Tatran Litovel tehdy postoupil mezi elitu a já se tak dostal do Extraligy,“ říká Nedoma. Mezi těmi nejlepšími se neztratil. Naopak!

Obrázek


Kluka z vesnice, který dal nejprve přednost fotbalu, si vyhlédl jeden z nejúspěšnějších a nejslavnějších týmů Extraligy, HC Baník Karviná. Z Mirka Nedomy se stal vrcholový sportovec. „Dostal jsem nabídku profesionální smlouvy a neváhal jsem,“ uvedl. Na nabídku kývl a přestěhoval se do Karviné, kde je spokojený a daří se mu. Patří k oporám mužstva.

Obrázek


Od roku 2004 karvinští házenkáři vyhráli sedmkrát v řadě ligový titul. Pak přišel útlum. Loni se opět vrátili na extraligový trůn, i díky gólům a nahrávkám 178 centimetrů vysokého pravého křídla ze Senice na Hané. Nedoma vstřelil 136 gólů a měl 65procentní úspěšnost střelby. „Loňský titul mistra České republiky zatím považuji za svůj největší úspěch,“ usmívá se. V lednu 2019 Karviná vyhrála Český pohár. V lize opět postoupila do finále, o titul se utká s Plzní.

Obrázek


Nedomovi se však daří i mimo hřiště. Našel si přítelkyni, se kterou tráví většinu volného času. „Jezdíme třeba na výlety,“ prozradil. Nezapomněl ani na kamarády a bývalé spoluhráče.  „Kdykoliv je rád uvidím. Fandí mi, moc si jejich podpory vážím,“ dodal. Zdá se, že je jen otázkou času, kdy se příjmení Nedoma objeví i na dresu národní reprezentace.

Obrázek


Převzato z Deníku (7.5.2019 | admin | Přečteno: 1204x

Facebook

Partneři: