Ohlédnutí za turnajem Litovel MINI Cup 2019


Ohlédnutí za turnajem Litovel MINI Cup 2019
O víkendu 31. května až 2. června se do Litovle sjelo opět 24 házenkářských týmů z celé republiky na již 7. ročník turnaje Litovel MINI Cup. Díky předchozím 6 ročníkům si turnaj získal evidentně dobré renomé, neboť jsme letos byli až překvapeni zájmem oslovených družstev a museli bohužel některé přihlášky odmítnout.

Dá se říct, že o tomto víkendu Litovel opravdu žila házenou, nejen na obou sportovištích – v hale ZŠ Vítězná a na Sokolovně, neboť krásné počasí vylákalo některá družstva ve volném čase i na prohlídku města a řada občanů zavítala na obě sportoviště. V obou věkových kategoriích na turnaji startovalo vždy po 12 týmech, které se během 3 dní utkaly systémem každý s každým v utkání 2x 10 minut. Na každý tým tak čekala porce 11 utkání.
Obrázek
TV přenosy utkání v plném proudu. Foto: Pavel Štěpánek a kol. Více foto ve fotogalerii.

Pro řadu týmů to byla poslední akce sezóny a tak vlastně přijeli nejen ukázat, co se za celou sezónu naučili, ale také si víkend pořádně užít. Z tohoto důvodu je v programu turnaje kromě samotných utkání tradičně také řada dalších doprovodných aktivit. Pro děti tak bylo připraveno dětské kino, diskotéka, skákací hrad, bazén, sportovní soutěže o drobné ceny a také tradiční exhibiční utkání mezi mužským týmem Tatranu Litovel a týmem složeným z trenérů zúčastněných družstev. Specialitou turnaje v posledních ročnících jsou také přímé TV přenosy vybraných utkání vysílané na internetu, které, podle ohlasů, sledují často celé rodiny hráčů ze všech koutů republiky.
Obrázek
Tatran Litovel - mladší miniházená. Foto: Pavel Štěpánek a kol. Více foto ve fotogalerii.

Po sportovní stránce měl letošní turnaj velmi dobrou kvalitu, což je především poklona všem trenérům za jejich poctivou a kvalitní práci. Po třech dnech házenkářského maratonu, ve kterém bylo odehráno celkem 264 utkání a padlo neuvěřitelných 4778 gólů, turnaj dospěl až ke slavnostnímu vyhlášení výsledků. A jak to tedy dopadlo?
Obrázek
Dukla Praha - vítěz kategorie mladší miniházená. Foto: Pavel Štěpánek a kol. Více foto ve fotogalerii.

V kategorii mladší miniházené si pohár pro vítěze odvezl tým Dukly Praha, a to jen díky lepšímu skóre před TJ Náchod A. Bronzové medaile pak převzali hráči Sokola Telnice. Domácí celek skončil letos až na 12. místě, ale nutno říct, že to byl věkově nejmladší tým celého turnaje, což v této kategorii dělá hodně. Nejlepším brankářem byl vyhodnocen David Khoi Voi z Náchoda, nejužitečnějším hráčem Matěj Žák a nejlepším střelcem Patrik Habiger s Telnice za 116 branek.
Obrázek
Tatran Litovel - starší miniházená. Foto: Pavel Štěpánek a kol. Více foto ve fotogalerii.

V kategorii starší miniházené nejlépe uspěl náš nejbližší soused – tým Sokola Horky nad Moravou, před Sokolem Telnice a Sokolem Velké Meziříčí. Tým domácího Tatranu Litovel obsadil 9. místo, ale jediný bod ve vyrovnané tabulce mu chyběl na 6. místo. Nejlepším brankářem byl vyhodnocen Martin Rusler z Horky nad Moravou, nejužitečnějším hráčem Jan Coufal z Kostelce na Hané a nejlepším střelcem Matěj Habiger s Telnice za 116 branek. Stala se tak kuriózní situace, kdy krále střelců vyhráli v obou kategoriích bratři Habigerové z Telnice a ještě k tomu se stejným počtem branek.
Obrázek
Sokol Horka n.M. - vítěz kategorie starší miniházené. Foto: Pavel Štěpánek a kol. Více foto ve fotogalerii.

Na závěr hodnocení turnaje je potřeba poděkovat všem jednotlivcům a organizacím, kteří se na zajištění letošního ročníku podíleli. Byli to především členové oddílu Tatranu Litovel společně s rodiči hráčů, kteří se postarali o bezchybnou organizaci. Turnaj by se také nedal pořádat bez podpory ZŠ Vítězná, která kromě haly zajištuje pro téměř 250 účastníků turnaje také ubytování a stravování. Děkujeme také partnerům, kteří poskytli na organizaci a na ceny pro družstva finanční nebo hmotné dary – Město Litovel, Metal Trade Comax, EKT cz, Unex Uničov, SEV, Auto Klanica, Elektromontáže Lubomír Pravda, HEAD, Hexpol Compounding, Pivovar Litovel, Albert Litovel, Drogerie Krestýn, Knihkupectví Atlas Alfa, Honeywell, Miele, Martin Opichal, Zahradnictví Plumlov, Úsovsko Food a Přátelé obce Želechovice.
Obrázek
Bratři Habigerové s cenami pro nejlepší střelce. Foto: Pavel Štěpánek a kol. Více foto ve fotogalerii.

Letošní turnaj je za námi a po pauze na oddech již organizátoři začínají připravovat další již osmý ročník, který se bude konat 5. – 7. června 2020. A pokud jste náhodou na letošním turnaji nebyli osobně, podívejte se na báječnou atmosféru turnaje na fotkách a videích v odkazech.

Kompletní informace k turnaji: http://minicup-tatranlitovel.cz
Facebook turnaje: https://www.facebook.com/litovel.minicup/
30.6.2019 | Radovan Šimek | Přečteno: 1271x

Facebook